Nieuws in het kort in Vlaardingen

Algemeen
Kort nieuws
Kort nieuws (Foto: Stockphoto)

Flitspalen op de Holysingel

Wethouder Bart Bikkers van verkeer, laat weten dat het Openbaar Ministerie goedkeuring heeft gegeven aan een pilot voor het plaatsen van een mobiele flitspaal op de Holysingel. De gemeenteraad had Bart Bikkers in een motie gevraagd onderzoek te doen naar mogelijke verkeersmaatregelen, na een dodelijk verkeersongeval op de weg in de wijk Holy afgelopen juni. Daarbij kwam de 16-jarige Zara Philip om het leven. Al langer vroegen bewoners van de Holysingel om maatregelen naar aanleiding van het veel te hard rijden op deze doorgaande weg. Het is ook de bedoeling dat een deel van de weg bij wijze van proef terug gaat van twee rijbanen naar één rijbaan. Ook wordt uitgezocht of het mogelijk is om twee nepflitspalen neer te zetten op de Holysingel. 

Trainster raakt clubrecord kwijt

Fortuna-atlete Lisette Keijzer verbeterde in Naaldwijk op indoorwedstrijden het clubrecord op de 60 meter horden en noteerde een tijd van 11,09 seconden. Hiermee verbeterde het jeugdige talent het oude clubrecord dat met een tijd van 11.28 seconden op naam stond van Lianne den Dekker, die tevens op dit moment haar trainster is. Zij neemt dus het stokje over van haar eigen trainster op de 60 meter horden. Lianne Dekker leverde zelf ook een opvallende prestatie. De eerstejaars junior brak op de 60 meter horden door de tien seconden barrière met een tijd van 9,95 seconden. Ook Otto Fuhring liet van zich zien op deze wedstrijd . De eveneens eerstejaars junior snelde voor het eerst over de 91.4 centimeter hoge horden op de 60 meter naar een heel rappe 8.88 seconden. 

Natasja van Straten scoort tweemaal

De vrouwen van de hockeyclub Pollux verloren in Sassenheim in de zaalcompetitie tweemaal met 2-1. De eerste wedstrijd werd verloren van Catwijk en de tweede van Alkemade. Natasja van Straten wist tweemaal voor haar ploeg een achterstand weg te werken. Eerder in de competitie versloeg Pollux tegenstander Catwijk, maar nu ging het moeizamer. Het werd een fysieke wedstrijd, waarbij Catwijk op voorsprong kwam. Natasja van Straten wist via een strafcorner Pollux op gelijke hoogte te brengen, maar in de slotfase ging het alsnog mis. Ook tegen Alkemade kwam Pollux op achterstand te staan en was het weer Natasja van Straten die voor de gelijkmaker zorgde. Alkemade ging met een doelpunt in de slotfase toch met de winst naar huis.