Kom naar de gratis voorleesvoorstelling van Vrouwtje Buurvrouw

Algemeen
Voorstelling van Vrouwtje Buurvrouw en Meneer Plinggg.
Voorstelling van Vrouwtje Buurvrouw en Meneer Plinggg. (Foto: PR)

Tijdens de Nationale Voorleesdagen (25 januari - 4 februari) staat het Prentenboek van het jaar 2023 centraal: Maximiliaan Modderman geeft een feestje, geschreven door Joukje Akveld.

Doel van de campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Maak een kind tijdens de Voorleesdagen lid en ontvang het vingerpoppetje. Lid worden is voor kinderen gratis. Tijdens de campagne krijgen de kinderen die door hun ouders/opvoeders ingeschreven worden het toepasselijke ‘tijger’ vingerpoppetje.
Op zaterdag 28 januari is er een voorleesfeest vol muziek en theater in de centrale bibliotheek in Vlaardingen, Waalstraat 100, voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Vrouwtje Buurvrouw en meneer Plinggg lezen drie keer op een wel heel bijzondere manier voor. Magda Meijer, die Vrouwtje Buurvrouw neerzet, is met haar jarenlange ervaring als kindertheatermaker in combinatie met haar bibliotheekachtergrond een expert in het voorlezen. Meneer Plinggg wordt gespeeld door muzikant Auke Pol.
De voorstellingen zijn om 11.00 uur, 11.45 uur en 12.30 uur. Elke voorstelling duurt een half uur. Kaarten zijn gratis en te reserveren via WhatsApp: 06 820 08 326 of mail naar cdrescher@debibliotheekdeplataan.nl. Aanmelden bij een van de bibliotheekvestigingen kan ook. Kijk op: www.debibliotheekdeplataan.nl.