Nieuws in het kort uit Vlaardingen

Algemeen
Kort nieuws uit Vlaardingen.
Kort nieuws uit Vlaardingen. (Foto: stockphoto)

Wanne van der Geest blinkt uit

ZVVS-zwemmer Wanne van der Geest blonk uit op de provinciale winter sprintkampioenschappen, die gehouden werden in het Hofbad in Den Haag. De talentvoller Vlaardingse zwemmer werd regiokampioen bij de junioren op de 50 meter vlinderslag. Naast deze opmerkelijke prestatie dook hij op de 50 meter vrij slag onder de 28 seconden met een tijd van 27.26 seconden wat hem een zilveren medaille opleverde. Op de 100 meter vlinderslag veroverde hij ook een zilveren medaille. Op de 100 meter vrije slag lag het in de verwachting dat hij onder de magische grens van de zestig seconden zou duiken, maar dat lukte net niet. Wel was er een bronzen medaille voor hem op deze afstand. Plaats. Naast Wanne van der Geest deden nog vijftien zwemmers mee aan deze titelstrijd, die uitkwamen op niet minder dan 59 onderdelen. Op diverse afstanden werden nieuwe persoonlijke records geboekt.

750-vlaggen te koop

Voor de 750-vlag, de vlag die exclusief is gemaakt voor de festiviteiten rond de viering van 750 stadsrechten, bestaat veel belangstelling. Veel Vlaardingers hebben deze vlag besteld en wappert al uitbundig op diverse plaatsen in de haringstad. Door het grote enthousiasme voor deze jubileumvlag waren de beschikbare vlaggen al snel op. De organisatie heeft daarom nog een partij vlaggen ingekocht en die zijn vanaf begin februari beschikbaar. De vlag zal dan voor een symbolisch bedrag van € 7,50 te koop zijn.

Turners in het nieuw gestoken

De Vlaardingse turnvereniging Dynamiek beleefde onlangs een historisch moment in haar bestaan. Sinds enkele jaren opereren de voormalige turnverenigingen Triade en Leonidas-Dovido onder de naam VG Dynamiek. Om dit ook beter naar buiten toe te laten zien zijn de selecties van de vrouwen en de mannen nu voorzien van trainingspakken. Normaal gesproken een forse investering voor een relatief kleine vereniging. Deze investering werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van sponsor en enthousiaste turnouder Jan van Belzen. Het logo van zijn coachingsbedrijf Jpinc pronkt op de voorkant van het trainingspak. De kleding is geleverd via TeamWear, een bekende leverancier voor diverse sportverenigingen in de regio. Het selectieteam van de Vlaardingse vereniging is nu duidelijk zichtbaar bij regionale en landelijke wedstrijden, die de komende maanden weer op het programma staan.