Wijkbijeenkomsten Stadskaravaan

Algemeen
Tijdens de bijeenkomsten worden de wensen van de wijkbewoners gepolst.
Tijdens de bijeenkomsten worden de wensen van de wijkbewoners gepolst. (Foto: PR)

Op zondag 12 februari vinden de tweede wijkbijeenkomsten van de Stadskaravaan plaats voor de festivaledities in de Babberspolder en de VOP. 

Tijdens de kick-offs kunnen wijkbewoners meedenken over het programma, de promotie en horeca van het Stadskaravaan festival in hun wijk. Samen met de organisatie stellen zij een festival samen waarmee de identiteit van de wijk gevierd wordt. Meer informatie en aanmelden voor de kick-offs via www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.
Vanaf april zal de Stadskaravaan als reizend festival door zes verschillende Vlaardingse wijken trekken in het kader van Vlaardingen 750. Iedere editie zal weer anders zijn, omdat het programma, de horeca en de promotie in samenwerking met de wijkbewoners ingevuld zullen worden. Om de wensen en ideeën te verzamelen gaat de organisatie, bestaande uit de Stadsgehoorzaal, De Kroepoekfabriek, KADE40, Museum Vlaardingen, de Bibliotheek de Plataan, Minters en individuele kunstenaars, tijdens kick-off bijeenkomsten in gesprek met de wijkbewoners.
Op zondag 12 februari vinden de derde én vierde kick-off bijeenkomsten plaats. Om 11.00 uur start de bijeenkomst voor de Babberspolder in Buurtpunt Groot Ambacht (Rotterdamseweg 176). Vervolgens gaat de organisatie om 16.00 uur van start met de bijeenkomst van de VOP in De Buurtkamer (Valeriusstraat 28). De organisatie hoopt wederom op een grote en diverse opkomst, zodat ieders wensen voor het programma, de horeca en de promotie kunnen worden verzameld. Het festival in de Babberspolder zal plaatsvinden op zaterdag 10 juni waarna de Stadskaravaan verder trekt naar het festival in de VOP op zaterdag 26 augustus.
De laatste twee bijeenkomsten, in de Hoofdstedenbuurt en de Westwijk (Hoogkamer) zijn op zondag 19 maart. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.