Motie van treurnis zet het Vlaardings ambtenarenapparaat op scherp

Algemeen
Het in aanbouw zijnde clubhuis van CION en Deltasport in de Broekpolder, dat voor veel commotie zorgde in de gemeenteraad.
Het in aanbouw zijnde clubhuis van CION en Deltasport in de Broekpolder, dat voor veel commotie zorgde in de gemeenteraad. (Foto: Peter Spek)

Een motie van treurnis, ingediend door Arnout Hoekstra van de SP en Frans Hoogendijk van ONS.Vlaardingen, moet het Vlaardingse ambtenarenapparaat op scherp stellen. Aanleiding voor het indienen deze motie was een heimelijk opgenomen telefoongesprek met een voetbalbestuurder van CION en een ambtenaar. Het telefoongesprek lekte vorige week uit.

Door Peter Spek

De betreffende ambtenaar liet in het opgenomen telefoongesprek weten, dat de vloer van het in aanbouw zijnde nieuwe clubhuis niet vervangen hoefde te worden en nog wel herbruikbaar was, maar dat dit niet aan de gemeenteraad medegedeeld zou worden. En dat ging allemaal over het nieuwe clubhuis van de voetbalclubs CION en Deltasport in de Broekpolder, dat vier jaar geleden in vlammen opging en nu wordt herbouwd.

Ging de voorbereiding van dit nieuwe clubhuis voor de twee clubs de afgelopen jaren al met horten en stoten, het uitgelekte telefoongesprek vormde voorlopig wel voor een absoluut dieptepunt en de gehele gemeenteraad, inclusief het college van burgemeester en wethouders, stond vorige week woensdagavond pal achter deze motie van treurnis, een mildere vorm van een motie van afkeuring. Wethouder Ivana Somers liet weten geschrokken te zijn van deze gang van zaken op het stadhuis en zegde de gemeenteraad toe, dat de ambtenaren een extra training krijgen om dit soort voorvallen in de toekomst te voorkomen.

Groen

Met spanning werd ook uitgekeken naar de behandeling van het voorstel van het college om een nieuw breed locatieonderzoek uit te voeren voor de scholen in het primair onderwijs. Dit naar aan leiding van de plannen om een school te bouwen in het groengebied van ‘t Hof. Een ingediend amendement van PvdA, Ons Vlaardingen, AOV en Heel de Stad om een aantal groene gebieden in Vlaardingen voortaan uit te sluiten voor nieuwbouwlocaties zoals ‘t Hof, de Heemtuin, de Krabbenplas, Holypark en Broekpolder, haalde het niet en werd met het kleinst mogelijke verschil van één stem niet aangenomen, ondanks het feit, dat GroenLinks op het laatste moment toch nog voor dit amendement stemde. “Het viel ons tegen dat D66 zo hardnekkig vasthoudt aan nieuwbouw in het groen en dat het CDA dat blijft steunen. Ook begrijpen wij niet waarom lokale partijen als Stadsbelangen en Beter voor Vlaardingen niet opkomen voor de weinige natuur in onze stad”, aldus Jan van der Kolk, woordvoerder van de Vrienden van ‘t Hof na afloop van de raadsvergadering.