Rotaryclub Vlaardingen 80 schenkt laptops aan Humanitas

Algemeen
Rotaryclub Vlaardingen 80 schenkt laptops aan Humanitas.
Rotaryclub Vlaardingen 80 schenkt laptops aan Humanitas. (Foto: PR)

Humanitas Nieuwe Waterweg werd vorige week blij verrast door de leden van Rotaryclub VLD80. Maar liefst zes laptops werden aan de vereniging geschonken.

De vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie helpen mensen die vragen hebben over geldzaken. Zij kunnen helpen met het aanvragen van toeslagen, het op orde brengen van de financiële administratie, het regelen van afbetalingsregelingen, het lezen van brieven of met het op orde brengen van de Goed-op-Wegmap voor een schuldsaneringstraject.
In 2022 hebben 98 vrijwilligers 218 inwoners van Vlaardingen, Maassluis en Schiedam geholpen hun financiën op orde te brengen. Een traject dat gemiddeld 6 tot 9 maanden duurt.
Dit soort zaken kan tegenwoordig alleen digitaal geregeld worden. Humanitas vindt dat iedere inwoner van Nederland over een pc., laptop of tablet zou moeten kunnen beschikken. Maar dat is helaas niet het geval. De vereniging beschikt over een aantal laptops die tijdelijk ter beschikking kunnen worden gesteld aan vrijwilligers, zodat deze de deelnemers beter kunnen helpen en wegwijs kunnen maken in de digitale wereld.
Ook bij de loop-eens-binnenspreekuren zijn laptops hard nodig. Afgelopen jaar zijn 267 inwoners van MVS binnengelopen op een spreekuur met vragen over financiën. De laptops van de vereniging zijn bijna altijd allemaal in gebruik. De gift van Rotaryclub VLD80 is dan ook zeer welkom en de apparaten zullen goed gebruikt worden.

Spreekuren

Maassluis, vrijdag van 10 – 12 uur, gebouw VBBM, P.C.Hooftlaan 372

Schiedam, vrijdag van 11 – 13 uur, 5Molens, Nieuwe Damlaan 818

Vlaardingen, maandag 13 – 16 uur, de Telder, prof. Telderstraat,

Vlaardingen, woensdag 9 -12 uur Buurtpunt, Rotterdamseweg 176.