Super terug op Dirk de Derdelaan

Algemeen
Sahan Supermarkt heeft al zeven vestigingen, waaronder één op het Nieuwlandplein in Schiedam. (Foto: UWM)
Sahan Supermarkt heeft al zeven vestigingen, waaronder één op het Nieuwlandplein in Schiedam. (Foto: UWM)

De winkelgalerij aan de Dirk de Derdelaan krijgt, nadat de MCD vorig jaar juli tot verdriet van vele Westwijkers de schuifdeur sloot, weer een supermarkt. Daarmee voldoet beheerder Waterweg Wonen aan de voorwaarde van de gemeente. Die wilde aanvankelijk geen supermarkt meer toestaan, maar kwam daarop terug.

DOOR GERARD S. VERVER

Wel onder de voorwaarde, dat er binnen twee jaar na een eventueel vertrek van de toen nog aanwezige MCD een nieuwe huurder gevonden zou worden. Die eis legde de druk bij Waterweg Wonen, dat een makelaar inschakelde en nu aangeeft “blij te zijn, dat we een supermarkt als nieuwe nuurder hebben gevonden”. Dat wordt Sahan, dat in Schiedam, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Amsterdam en Waalwijk vestigingen heeft.

MCD, dat eigendom is van Boon Food Group vertrok, omdat de winkel onvoldoende vierkante meters telde voor de gewenste ombouw naar een Boon’s Markt, zoals er in Vlaardingen al één is in het Van Hogendorpkwartier. “Voor ons is die ruimte wel groot genoeg”, verzekert bestuurder Z. Sahan van Sahan Supermarkten, dat een hoofdkantoor heeft in Capelle aan den IJssel. “We wilden graag verder uitbreiden en vinden Vlaardingen een uitstekende locatie voor een volgend filiaal. Of het mooier wordt dan het nu is? Uiteraard. Alles wat nieuw is, is vanzelfsprekend mooier”. Een openingsdatum wil hij nog niet noemen. 

“Dat zou wat te voorbarig zijn. We hebben pas veertien dagen geleden een handtekening gezet. De plannen voor de inrichting liggen nu op de tekentafel. Bovendien zijn er tegenwoordig lange levertijden voor het interieur. Dat is bijvoorbeeld voor een koeling al gauw talloze weken. Als het aan mij ligt gaan we volgende week open. Dat gaat dus niet lukken. Weet wel dat we staan te popelen om er te beginnen.”