Klassieke muziek voor de allerkleinsten in de Stadsgehoorzaal

Algemeen
Krulmuziek trakteert peuters op klassieke muziek.
Krulmuziek trakteert peuters op klassieke muziek. (Foto: PR)

Op zondag 2 april (9.30 uur, 10.15 uur, 14.00 uur en 15.00 uur) kunnen de allerkleinsten genieten van klassieke muziek, tijdens de speciale speelconcerten in de Stadsgehoorzaal. Krulmuziek trakteert baby’s (tot 18 maanden) en dreumesen (1,5 tot 2,5 jaar) op betoverende klanken, terwijl zij op het grote speelkleed mee wiegen of spelen.

Zo maken kindjes al op jonge leeftijd kennis met de magie van theater én met grote componisten als Vivaldi, Strauss en Dvorák. Kaarten zijn verkrijgbaar via stadsgehoorzaal.nl/programma. Krulmuziek combineert klassieke muziek en ‘Muziek op Schoot’ spel, waardoor speelconcerten ontstaan. De muziek die muzikanten Hester Verhoeff (viool), Zdenka Procházkova (altviool) en Sebastiaan van den Bergh (cello) spelen staat heel dicht bij de belevingswereld van hun jonge publiek. Tempo, sfeer en duur wordt aangepast aan de luister-, beweeg- en speelbehoeften van de kleintjes. Multi-muzikant Félice van der Sande schreef liedjes die (groot)ouders en kinderen samen mee kunnen zingen.

Ook moedigt zij de kleintjes aan om in de handen te klappen en met de voetjes te stampen. Tijdens het Baby Speelconcert spelen baby’s op een rammelaar mee op de vrolijke vioolmuziek en mogen tijdens het concert dicht bij de muzikanten kruipen. Aan het eind van het Dreumes Speelconcert worden kleine viooltjes tevoorschijn getoverd, die de dreumesen mogen uitproberen.