De vaak onzichtbare hardwerkende vrijwilligers even in de spotlight

Algemeen
Rob en Marianne Tobé werden op de jaarvergadering van Fortuna gehuldigd voor hun inzet voor de club.
Rob en Marianne Tobé werden op de jaarvergadering van Fortuna gehuldigd voor hun inzet voor de club. (Foto: Peter Spek)

Zij zijn er nog. De vaak onzichtbare maar hardwerkende vrijwilligers in de sportverenigingen, maar het is een uitstervend ras. Rob en Marianne Tobé bij de atletiekvereniging Fortuna zijn een lichtend voorbeeld met hun niet aflatende ijver de club met vele werkzaamheden te ondersteunen. Terecht werden zij afgelopen vrijdagavond door voorzitter Robbert van Egmond in het zonnetje gezet.

Door Peter Spek

Rob Tobé werd benoemd tot erelid en even later mocht zijn vrouw Marianne naar vorenkomen om de titel super vrijwilliger in ontvangst te nemen. Voor Rob Tobé was al die belangstelling niet nodig en wist weinig dankwoorden te vinden, toen hij besefte met deze titel even in spotlight te staan. “Laat mij maar gewoon mijn werk doen voor de club, dan ben ik gelukkig,” liet hij even later heel bescheiden weten. Maar het erelidmaatschap was hem natuurlijk meer dan gegund, gezien het daverende applaus wat hij kreeg van de aanwezige leden. De Vlaardinger is bij Fortuna een duizendpoot, een hardwerkende man die al meer dan vijfentwintig jaar de touwtjes in handen heeft bij de jeugdsectie. Hij organiseert jeugd- en crosswedstrijden en is wedstrijdleider, maar geeft ook zelf training. Maar daar blijft het niet bij. 

Spin in het web

Hij is de spin in het web bij wedstrijden op de atletiekbaan in de Broekpolder. Regelt het jurykorps, maar is niet te beroerd de handen uit de mouwen te steken als de verspringbak nog even aangeharkt moet worden of de horden op de juiste plaatst gezet moeten worden. Daarnaast organiseert hij de PR-bokaal en de Grote Clubactie. Marianne Tobé is al vele jaren actief op het wedstrijdsecretariaat bij wedstrijden op de atletiekbaan in de Broekpolder. Met een grote securiteit verwerkt zij alle uitslagen, maar zorgt ook voor de inschrijvingen van de jeugdleden. Teo Maat werd voor zijn inzet voor de club benoemd tot Lid van Verdienste. “Naast zijn vele goede prestaties op de atletiekbaan met nationale en internationale titels is hij een voorbeeld voor veel jonge atleten. Niet opgeven maar doorgaan is zijn credo,” liet voorzitter Robbert van Egmond weten. Michel de Maat vierde het feit, dat hij veertig jaar lid is van de atletiekclub en Jan Louter, Jelle Meerman en Rob Tobé vijfentwintig jaar. Anne Griffioen werd toegevoegd aan het bestuur als bestuurslid accommodatie en zij zal zich vooral, samen met de voorzitter, bezig gaan houden met de nieuwe atletiekbaan.