Voorstelling Komt een vrouw bij de dokter

Algemeen
De bestseller van Kluun is nu te zien in het theater.
De bestseller van Kluun is nu te zien in het theater. (Foto: PR)

Op vrijdag 31 maart (20.15 uur) is in de Stadsgehoorzaal de voorstelling Komt een vrouw bij de dokter te zien. Een toneelstuk naar de gelijknamige bestseller van Kluun (2003) waar 1,2 miljoen exemplaren van werden verkocht. 

Na een succesvolle filmbewerking in 2009 kón een theaterbewerking natuurlijk niet uitblijven. Koen Caris bewerkte de roman over twee strijdlustige en imperfecte mensen, wiens liefde tot het uiterste getest wordt door een vijand die niet te verslaan is, tot een aangrijpende theatervoorstelling. Kaarten zijn verkrijgbaar via stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/komt-een-vrouw-bij-de-dokter.

Verhaal

Het gaat Stijn (gespeeld door Xander van Vledder) voor de wind, totdat de liefde van zijn leven Carmen (Maartje van de Wetering) wordt gediagnostiseerd met een agressieve vorm van borstkanker. Terwijl Carmen behandelingen ondergaat, zoekt de overspelige Stijn - die het leed niet aankan - een uitvlucht in het nachtleven. In roekeloos gedrag, feestjes, pillen, vrouwen en een affaire. Komt een vrouw bij de dokter laat op indrukwekkende wijze zien wat rouw met mensen kan doen. Kun je begrip opbrengen voor overspel als het de ander helpt om overeind te blijven? Hoe houd je de moed erin als je eigen lichaam je in de steek laat? Een verhaal over liefde, schofterigheid, schuldgevoelens, afscheid nemen en het vinden van humor als de dood steeds dichterbij komt.