Afbeelding
(Foto: E. de Koning)

Het Pauluskoor brengt zang- en beeldende kunst samen.

zaterdag 12 november 2022 20:00 tot 22:00

Weer zo’n verrassend project van het Pauluskoor! 

Op 12 en 13 november 2022 zingt het Pauluskoor de prachtige liederen uit de Messe Bréve no 7 van Charles Gounod. En, het wordt heel speciaal, omdat er tijdens deze uitvoering samengewerkt wordt met (het werk van) beeldende kunstenaars, een harpiste en een organist. Zo krijgt de Messe een bijzondere vorm op een bijzondere plek: het museum Vlaardingen.

Charles Gounod is een Franse componist, die leefde van 1818 tot 1893. Hij is vooral bekend van zijn Ave Maria en koormuziek. In deze uitvoering van de Messe Bréve no 7 zullen de gezongen onderdelen visueel ondersteund worden door kunstwerken. Zo hopen we beter te kunnen uitdrukken wat de Messe betekent. De Messe bestaat uit de traditionele onderdelen, maar heeft ook in de huidige tijd veel te zeggen met thema’s als solidariteit en machteloosheid.

Tien kunstenaars hebben werk ter beschikking gesteld. Zij hebben ook voor een toelichting bij hun werk gezorgd en zo komt een verbinding tot stand tussen de verschillende thema’s van de Messe in zang en kunst. Verbinding is de kern van deze voorstelling en we hopen dat, door de medewerking van zoveel mensen op deze puur Vlaardingse plek, tot uitdrukking te brengen.

Het Pauluskoor o.l.v. Bert van der Meer zingt de liederen uit de Messe Brève, Marjatta Fehres speelt op de harp en Ben Middeldorp bespeelt het kistorgel. Er zijn kunstwerken van 10 beeldende kunstenaars te bewonderen. Kunst en muziek worden uitgelegd en verbonden door Jan de Geus. Het wordt een geweldige avond/middag!

Kaarten (à € 8,00 incl.1 gratis kopje koffie/thee) voor de voorstellingen op zaterdagavond 12 november en zondagmiddag 13 november kun je bestellen via de website van museum Vlaardingen. (https://www.museumvlaardingen.nl/ - kies: tickets, de juiste datum, evenementen en extra’s). Mis deze voorstelling niet!