Tyranni Flock

vrijdag 20 januari 2023 21:00 tot 23:00

Jazz in Town (locatie: De Kroepoekfabriek) 

Jazz in Town, Muziek

Tyranni Flock is geboren vanuit contrasten. Opgroeien met akoestische jazz intijden van elektronische productie, gefascineerd door catchy melodieën maar ookintense improvisaties. Deze Amsterdamse musici bouwen op hun eigen diversiteit,opzoek naar de eenheid. Waar de ene valt, vliegt de ander van nature. Vogelskunnen zingen, tyranni schreeuwen.

#2 heet het 6-track album. Met musici bekend uit de pop/rock scene (Jett Rebel,Aafke Romeijn) maar ook de jazz en klassieke wereld (Martin Fondse, JongMetropole) is het niets dan logisch dat de groep met ‘fusion’ voor de dag komt. Zijzien geen reden om te kiezen tussen elektronisch of akoestisch, synthesizers ofdwarsfluiten. Want in dit contrast zit hun harmonie.

De groep gooiden hoge ogen met hun debuut in 2018 op de Dutch JazzCompetition, en hun singles “Ujung Kulon” en “Dreamcatcher” werdeninternationaal opgepikt door o.a. het Britse blog Supreme Standards van hetlegendarische Love Supreme Festival. Met twee EP’s vol catchy melodieën enstevige grooves doen de schreeuwvogels van Tyranni Flock hun naam eer aan.

Speelduur

Nog niet bekend

Credits

Band: Itai Weissman (EWI), Remi J. Edson (fluit), Robert van der Padt (toetsen), Hidde Roorda (bass), Willem van der Krabben (drums)

Over Jazz in Town

Dit concert is onderdeel van de concertreeks Jazz in Town, een samenwerking tussen poppodium De Kroepoekfabriek, de Stadsgehoorzaal en een drietal gastprogrammeurs uit de stad: Olaf Blaauw, Leo van der Helm en Jurre Nijman. Met de concertreeks komt een rijk palet aan verschillende jazzgeluiden aan bod met als doel de meest magische jazz en op jazz geïnspireerde muziek naar Vlaardingen te halen. Van intiem en ingetogen tot groots en meeslepend. Laat je tijdens Jazz in Town verrassen door de jazzlegendes van nu en van de toekomst!

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Boek je kaarten via: https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/tyranni-flock