ISH Dance Collective
ISH Dance Collective (Foto: Jelle Draper)

ISH Dance Collective (8+)

woensdag 25 januari 2023 19:00 t/m 21:30

FTBLL - Can You Kick ItDans 

Jeugd & Familie

ISH Dance Collective brengt voetbal het theater in met de spectaculaire familievoorstelling FTBLL – Can You Kick it. Sterren uit het straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking knallen van het podium met ongekende baltrucs, flitsend voetenwerk en indrukwekkende powermoves. Begeleid door hiphop beats en spoken word, laten acht performers zien hoe je het kan schoppen van de straat naar het theater.Voetbal en dans samen op een podium? Voor choreograaf Marco Gerris is niets onmogelijk. Geïnspireerd door choreografieën die verstopt zitten in de stad, maakt ISH Dance Collective de poëzie van de straat zichtbaar in het theater. FTBLL- Can you kick it brengt de drie disciplines straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking voor het eerst samen op het podium.

In FTBLL is te zien dat de bewegingen van voetballers even virtuoos zijn als die van dansers, maar ook dat breaking, straatvoetbal en freestyle voetbal veel meer zijn dan alleen spectaculaire ‘battles’. In de voorstelling worden de persoonlijke verhalen van de performers verteld, en hoe zij ziel en zaligheid hebben moeten geven om te komen tot de top van hun discipline. FTBLL vangt het vuur en de passie van deze voetballers en dansers, en laat zien hoe de bal een reddingsboei kan zijn om te ontsnappen uit moeilijke situaties.

Persquotes:

“Het plezier spat van het podium. De cast geniet zichtbaar van het spelen met elkaar. FTBLL – Can you kick it toont kunst met een grote K.” ???? – Scènes

“Alle elementen samen vormen een organisch geheel, en vullen elkaar harmonisch aan, zonder daarbij de aandacht af te leiden van degenen die de voorstelling dragen: de performers zelf. Een voorstelling die entertainment biedt van de hoogste kwaliteit – Theaterkrant

“Als een breaker een bal pakt, of een voetballer zich aan een handstand waagt, wordt hun gemeenschappelijke cultuur ontroerend voelbaar.” – De Volkskrant

Speelduur

Nog niet bekend

Credits:

 

Concept & regie: Marco Gerris

Regie assistent: Guido van Moorselaar

Cast Bboys: Oscar Starink, Dietrich Pott, Daryl David Benjamin

Freestylers: Pola Gomez, Rowdy Heinen, Kitti Szász

Straatvoetballers: Edward van Gils, Achie Tarhouchi

Licht ontwerp: Mike den Ottolander

Video designer: Karl Klomp

Muziek Rik Ronner: (Wondermonster)

Decorontwerp & graphics: Ottoman & Beeklander

Technische productie: Joey Buddenberg

Grafisch ontwerp: DBXL

Stadsgehoorzaal Vlaardingen 

Boek je kaarten via: https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/ish-dance-collective