De Mattheus Passie
De Mattheus Passie (Foto: -)

De Mattheus Passie

zaterdag 1 april 2023 20:30 t/m 22:30

Met Rik Hoogendoorn, Sharon Kips en Musica Extrema

Muziek

Een van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek: De Mattheus Passie, vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking. Een unieke uitvoering waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten met prachtig hertaalde teksten van Jan Rot.

Verteller Rik Hoogendoorn neemt je op indrukwekkende wijze mee in het verhaal van de evangelist, de populaire zangeres Sharon Kips, winnares X-Factor, en bariton Job Hubatka nemen de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening. 

De muziek wordt verzorgd door het orkest Musica Extrema, welke sinds haar oprichting een ontwikkeling heeft meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken.


Zang: Sharon Kips en Job Hubatka

Verteller: Rik Hoogendoorn

Teksten: Jan Rot

Muzikale begeleiding door Musica Extrema: Viool en artistieke leiding: Tanya Schaap / Sopraan saxofoon: Ben van den Dungen / Piano: Carlos Matos / Accordeon: Hans van der Maas / 

Contrabas: Vasilis Stefanopoulos

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Boek je kaarten via: https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/de-mattheus-passie