Kandidaat-Europarlementariër Elmar Smid
Kandidaat-Europarlementariër Elmar Smid (Foto: PR)

GroenLinks-PvdA Europapubquiz

woensdag 15 mei 2024 20:00

In minder dan 2 maanden staan de Europese verkiezingen al voor de deur. Daarom organiseren GroenLinks en PvdA de Sociaal Europa - Pubquiz om jouw kennis over Europa op te vijzelen. Deze vindt plaats op woensdagavond 15 mei om 20.00 uur in de Windwijzer. De pubquiz wordt ingeleid door kandidaat-Europarlementariƫr Elmar Smid (nummer 9 op de lijst van GroenLinks-PvdA).

Elmar (31) heeft de afgelopen jaren samen met Agnes Jongerius in Brussel meegewerkt aan de EU-wetgeving voor een eerlijk minimumloon. Op dit moment doet Elmar het Europese vakbondswerk voor de FNV. Op 15 mei aanstaande zal hij uit de doeken doen hoe je in Europa coalities kunt smeden voor sociaal beleid. Vanuit het Europees Parlement wil Elmar aan de slag voor een hoopvolle en duurzame toekomst voor werknemers, onder meer door flexwerk in te dammen en de Europese uitzendregels flink te hervormen. Zo krijgen werknemers weer zekerheid over hun werkuren en inkomen. Meer informatie over Elmar vind je op: https://groenlinkspvda.nl/kandidaat/elmar-smid/ 

De avond is georganiseerd door de afdelingen GroenLinks en PvdA in Vlaardingen, in samenwerking met de afdelingen van GroenLinks en PvdA in Schiedam en Maassluis.

Iedereen is welkom! De bijeenkomst start om 20.00 uur, inloop is vanaf 19.30 uur in de Windwijzer, Schiedamseweg 95.