Afbeelding
(Foto: Schaapskudde Vockestaert)

Lopen met de herder bij Schaapskudde Vockestaert

zondag 5 mei 2024 12:00 tot 16:00

Ooit wel eens het idee gehad om met een grote schaapskudde de natuur in te trekken?

Welnu, dat kan op zondagmiddag 5 mei.

Om 12.00 uur opent de Arianushoeve van Schaapskudde Vockestaert aan de Woudweg 26 te Schiedam de staldeuren. De kudde met alle lammetjes trekt de polder in. De schaapsherder geeft zijn honden de opdracht om de kudde langs en door het verkeer naar mooie plekken in de polder te brengen. Tussendoor zal hij uitleggen hoe de samenwerking tussen hond en herder is en hoe het  komt dat de kudde niet naar de herder luistert, maar wel naar de hond. En misschien krijgen de bezoekers zelf ook de gelegenheid om de kudde te leiden als de hond even pauze moet nemen na het harde werken.

Na een mooie wandeling komen we om 14.30 uur terug op de boerderij. Onze vrijwilligers zullen een heerlijk kop koffie of thee serveren en om 15.00 uur zal een bevlogen Michel Kuijpers van Vogelwerkgroep Midden-Delfland een uiteenzetting geven over de weidevogels in onze polders van Midden Delfland.

Aan deze middag zijn géén kosten verbonden, maar ons “spaarschaap” staat aan het einde van de middag wel klaar voor een vrijblijvend fooitje.

Adres: Adrianushoeve Woudweg 26 in Schiedam.

Bij voorkeur van te voren inschrijven via: info@lexthoen.nl.

Maar je kunt ook aansluiten op de dag zelf.

Er is beperkt parkeren, dus kom op de fiets.