DOOR GERARD S. VERVER
DOOR GERARD S. VERVER (Foto: )

Column: Klepje openen, klepje sluiten

Column

Excuses aan Irado, ik ben een beetje ondeugend geweest. Ondeugend? Welnee, erken het nou eerlijk, je bent verschrikkelijk in de fout gegaan en hebt alle voor het afvoeren van afval voorgeschreven regels geschonden. En dat na de cleanup-week die nijvere vrijwilligers er zaterdag toe brachten weer honderden kilo’s zwerfafval van de straat te plukken. Ik heb overwogen om die dag, als straf voor mijn afval-grensoverschrijdende ondeugd, te gaan helpen bij het opschonen van de Vlaardingse straten.

Maar dat botst op zaterdag echter frontaal met mijn bezigheden als sportjournalist. Als straf heb ik me dus maar verplicht om van ’s ochtends vroeg tot laat in de middag wedstrijden te aanschouwen. In de morgenuren is dat overigens geen probleem, want met de velden van VFC voor mijn raam, hoef ik niet eens de deur uit. De tribune bestaat uit mijn zeer comfortabele luie stoel. Maar ja later moest ik toch wel weer op pad. Om de laatste restjes van de bekerwedstrijden te aanschouwen en een potje honkbal te volgen. Om toch een beetje te clean-uppen heb ik de vele lege blikjes die ik op mijn fietstocht langs de velden tegenkom in de zijtas en later bij het restafval gedeponeerd. Een grote plastic boodschappentas vol.

Gewoonlijk doe ik datgene wat er van een eerzaam burger verwacht wordt en lever mijn afval en de hondenzak keurig af op de plaats waar het gedeponeerd moet worden. Glas bij glas en restafval bij restafval. En groente, fruit, etensresten dan? In de GFE? Ho, ho, ho. Die anderhalve aardappelschil, die mijn éénpersoons-huishouden oplevert  gaat echt bij het restafval. En uitgebloeide plantjes? Als ik er één of twee heb gaan ze keurig in de tegenwoordig met een soort brievenbusklep uitgeruste GFE-bak. 

Met die brievenbusklep had ik, nadat ik de plantenbakken op de galerij ontdaan had van de uitgebloeide petunia’s, Franse margrietjes en hanggeraniums toch een probleem. Die plantjes met kluit ga ik echt niet één voor één naar de groene bak brengen. Die gaan en-masse in een vuilniszak. Daar sta je dan bij die brievenbussen. “Ga ik niet doen”, hoorde ik mijn alter-ego zeggen op het van binnenuit opwellende voorstel om die plantjes één voor één in die brievenbussen te stoppen. Dertig keer klep-open-plantje-erin-klep dicht. Dan is het toch makkelijker om de hele handel met één keer pasje-klep-open-zak-erin-klep-dicht aan het restafval toe te voegen. Dat deed ik dus. En ik zal niet de enige zijn. Sorry, Irado. Eigen schuld. .Moet je het ons maar niet zo moeilijk maken.  .

Nog even een groen getint PS-je. Welke Vlaardingenvreemde planoloog heeft bedacht om ONS Hof te ontsieren met een schoolgebouw. De afvalbak in met dat onzalige plan.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Vlaardingse Gouden Buur Award is aansporing tot collectiviteit en samenwerken aan gemeenschappelijke waarden Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Nationale Ouderendag: ANBO deelt bloemetjes uit Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Judith heeft al de helft van braintrainer bijeen gelopen Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Een sluitende en ambitieuze meerjarenbegroting moet Vlaardingen in de komende jaren uit het slop trekken Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
‘In de natste maand van het jaar regent het niet het vaakst’ Weer 27 sep, 18:26
Afbeelding
Zonnebloemen Koning 2022 heeft bloem van 4 meter 17 Algemeen 27 sep, 16:16
Afbeelding
Echt het laatste ‘onder de brug-feestje?’ Algemeen 27 sep, 15:12
Afbeelding
‘Ook sport lijdt onder hoge energieprijs’ Algemeen 27 sep, 10:23
Afbeelding
Op 8 oktober golfen voor Kika Algemeen 27 sep, 07:23
Afbeelding
The Kik neemt je mee in Songfestivalnummers! Algemeen 26 sep, 19:00
Afbeelding
Deltasport wil bovenin meedraaien Algemeen 26 sep, 14:23
Afbeelding
Leren tekenen en schilderen Algemeen 26 sep, 13:13
Afbeelding
Treinverkeer stil na aanrijding - Kandelaarweg Schiedam Algemeen 26 sep, 12:41
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief