Uitkijken naar het Winterterras Vlaardingen

Cultuur
Vanaf 6 december is er schaatspret en nog veel meer op het Winterterras.
Vanaf 6 december is er schaatspret en nog veel meer op het Winterterras. (Foto: PR)

Het Vlaardingse Oranjepark staat vanaf zaterdag 6 december 2022 tot en met vrijdag 7 januari 2023 weer helemaal in het teken van het Winterterras. Aankomende winter kan er weer genoten worden op en rond het unieke ijsfestijn in het Oranjepark in Vlaardingen. Drie weken voorafgaand aan de kerstvakantie is de baan al toegankelijk voor al het schaatsplezier.

Plezier voor iedereen

Net zoals de vorige editie in 2019, is er in de weken voorafgaand aan de kerstvakantie iedere dag gratis schaatsen voor leerlingen van het basisonderwijs in Vlaardingen. Daarnaast is er tijdens de middagen, avonden en weekenden van alles te beleven op het Winterterras. Denk hierbij aan verjaardagsfeestjes, de knutseltafel van Un1ek en muziekoptredens. Plezier op het ijs staat centraal, maar in de verwarmde ontmoetingsruimte, met café-restaurant, heerst er een gezellige sfeer voor bezoekers die liever niet de ijzers onderbinden. Voor alle Vlaardingers worden er leuke activiteiten georganiseerd, maar er zullen ook bezoekers uit de omliggende steden naar de Vlaardingse binnenstad trekken.

Meer dan een ijsbaan

De regionale aantrekkingskracht van het Winterterras betekent extra aandacht voor de lokale ondernemers waar intensief mee wordt samengewerkt. Dankzij onder andere de vele tientallen vrijwilligers, de winterhelden, is de organisatie er ook dit jaar weer in geslaagd de toegang, ondanks de energiecrisis, financieel zo laagdrempelig mogelijk te houden, zodat vele duizenden bezoekers onbezorgd kunnen genieten van een dagje uit op het Winterterras. Voor een gezellig avondje op het Winterterras, kan je ook komen curlen.

“Het Winterterras is voor Vlaardingers de favoriete ontmoetingsplaats op en rondom de feestdagen. Dankzij de ondersteuning van de gemeente, diverse fondsen en vele ondernemers kunnen we ook dit jaar weer ongedwongen ijsplezier bieden voor iedereen”, vertelt Ilco van der Bie trots. De baan en horeca zijn groter geworden, zodat het Winterterras nog meer bezoekers kan verwelkomen. Goed nieuws voor diegenen die het Winterterras een warm hart toedragen: “wij zijn altijd op zoek naar jonge en oudere enthousiaste vrijwilligers voor lichtere werkzaamheden, zoals kassabediening, baantoezicht en ijsmeesterwerk”.

Duurzaam

De organisatie van het Winterterras is tijdig begonnen met het een duurzaamheidsplan. Energieverbruik is daar een belangrijk onderdeel van. De ijsvloer wordt extra geïsoleerd en er wordt gebruikt gemaakt van de modernste, energiezuinigste ‘ijsmakers’, die er zijn. Hiermee slaat het Winterterras een dubbelslag, want energie is duur.

Vlaardingen 750

Gedurende geheel 2023 staat Vlaardingen in het teken van 750 jaar stadsrechten. Dit feestelijke jaar wordt afgetrapt op het Winterterras. Op zaterdag 7 januari wordt het startsein gegeven tijdens de welbekende nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Vlaardingen. Normaliter vindt deze plaats op het stadhuis in Vlaardingen, maar nu is het Winterterras het decor voor de verwelkoming van de Vlaardingse bevolking door de burgemeester en wethouders. Tijdens dit evenement wordt Vlaardingen 750 officieel geopend.

Tickets

Tickets zijn te koop vanaf €5,- aan de kassa en online verkrijgbaar.

Het Winterterras is dagelijks geopend in de periode van dinsdag 6 december 2022 t/m zaterdag 7 januari 2023. Kijk op de website voor openingstijden en alle tarieven: www.winterterras.nl.

Bereikbaarheid

Kom met de fiets: er is weinig of geen parkeergelegenheid voor auto’s. Parkeren kan in de parkeergarage Hoogstraat. De exacte locatie van het Winterterras is Evenemententerrein Oranjepark, ingang Julianasingel, in Vlaardingen.

Voor meer informatie, neem contact op met de voorzitter van het Winterterras via info@winterterras.nl.