OMD: Expositie ‘Aeolus uit de kunst’ en verschillende fietstochten

Cultuur
De eerste werken zijn al binnen!
De eerste werken zijn al binnen! (Foto: PR)

Op zaterdag 9 september is het Open Monumentendag 2023 en dat betekent feest bij Molen Aeolus aan de Kortedijk in Vlaardingen.

Op en rond de Aeolus staan die dag allerlei activiteiten op de agenda waaronder rondleidingen door onze ervaren gidsen, een pop-up expositie van voornamelijk Vlaardingse kunstenaars en natuurlijk worden er heerlijke pannenkoeken gebakken door onze chefs. De molen is open van 11.00-16.00 uur. Toegang is gratis, pannenkoeken € 1,-.

Op de expositie laten meer dan 30 exposanten hun versie van de Vlaardingse molen zien in allerlei maten en uitvoeringen. Zo zijn er prachtige olieverfschilderijen te bewonderen. Maar ook aquarellen, zeefdrukken, etsen en schitterend fotowerk.

Voor wie dat niet genoeg is, liggen er ook twee fietsroutes klaar. De ene route gaat richting Rotterdam (25 km.) en de andere voert langs verschillende molens in Vlaardingen, Maassluis, Maasland, De Lier en Schipluiden en weer terug (35 km.). De start en finish is bij Molen Aeolus aan de Kortedijk 14 in Vlaardingen. Deelnemers kunnen starten vanaf 10.00 uur en aankomen tot 15.30 uur. Bij aankomst krijgt u een kleine attentie. Deelname aan de fietstocht is gratis.

De naastgelegen molenwinkel is de gehele dag geopend. Zie voor de openingstijden van de molenwinkel: www.aeolus.nl.