Liesveld krijgt warmte en kleur

Cultuur
"Mooi, wat mooi. Ik hoor en zie Vrede". (bezoeker Estelle)
"Mooi, wat mooi. Ik hoor en zie Vrede". (bezoeker Estelle) (Foto: Ahmad Kellia)

Wethouder Ambassadeur van de Vrede Lianne van Kalken opende zaterdag de expositie “De kleur van Vrede”, in een groot leegstaand pand op het Liesveld. Met haar woorden: “In de wereld van nu, valt het niet altijd mee om te blijven geloven in de kracht van de liefde, van respect, van verdraagzaamheid, van geweldloosheid.”

“Ik hoop dat de Vredeshalte een plek wordt om even stil te staan bij wat mensen bindt.” De 11 grote schilderijen in de expositie zijn daar een voorbeeld van. Ze zijn gemaakt in voorbije Vredesweken, in de oude pastorie naast de Lucaskerk, in voormalig pand V&D en in Museum Vlaardingen.

Vele Vlaardingers, van diverse afkomst, met allerlei meningen, van verschillende leeftijden, met diverse overtuigingen geven met ‘De kleur van Vrede’ een hoopvolle boodschap. En die is op de expositie ook te voelen bij andere werken, zoals bijvoorbeeld bij de tafels van Amnesty – Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid, PAX Ambassade en in de tekeningen van leerlingen van VOS -ISK en Geuzencollege.

Bezoeken

De expositie is op woensdag- en zaterdagmiddag geopend. Voor groepsbezoek op andere tijden kan een afspraak gemaakt worden via PAX Ambassade van Vrede.