Bestseller Sonny Boy bewerkt tot theatermonoloog

Cultuur
Op vrijdag 1 maart speelt acteur Tarikh Janssen het bijzondere verhaal van Waldemar Nods in de Stadsgehoorzaal.
Op vrijdag 1 maart speelt acteur Tarikh Janssen het bijzondere verhaal van Waldemar Nods in de Stadsgehoorzaal. (Foto: Annemieke van der Togt)

Maart is de Geuzenmaand in Vlaardingen. Rondom het thema vrijheid worden diverse activiteiten georganiseerd. Eén daarvan is de theatermonoloog Sonny Boy, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Annejet van der Zijl.

Op vrijdag 1 maart speelt acteur Tarikh Janssen (The Bodyguard, Ik Wist Het, Drijfvermogen en Kamp van Koningsbrugge) het bijzondere verhaal van Waldemar Nods in de Stadsgehoorzaal. De laatste kaarten zijn nu in de verkoop via de Theaterkassa (Schiedamseweg 51, 010 434 05 00) of stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/sonny-boy

De magistrale roman ‘Sonny Boy’ vertelt het verhaal van Rika en Waldemar Nods, die door de Tweede Wereldoorlog uit het leven gerukt werden. Hun zoon Waldy probeert op zijn 37ste verjaardag, even oud als zijn vader is geworden, de herinneringen aan zijn ouders te ordenen. Dit zijn er niet veel, en ze moeten van ver komen. Tijdens en na de oorlog werd Waldy heen en weer geslingerd tussen Hollandse familieleden waar hij zich nooit echt thuis voelde.

Na de bestseller en de populaire film is het verhaal nu tot theatermonoloog verwerkt. Het verhaal komt tot leven door de ogen van de zoon, gespeeld door Tarikh Janssen. De zoon die Rika en Waldemar nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen tegen de harde wereld waar hij niet altijd even welkom was. Een indringende voorstelling van de makers van theatermonologen Ma en Nu ik je zie.

Sonny Boy - Gebaseerd op de bestseller van Annejet van der Zijl

Vrijdag 1 maart – 20:30 uur

€23,00 incl. consumptie

Meer informatie & kaarten via https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/sonny-boy