De Urban Haring Run liet de deelnemers heel bijzondere plekken zien

Nieuws
De deelnemers aan de Urban Haring Run liepen ook door het politiebureau. Politieagent Arjo Boerdam moedigde de hardlopers aan voor het laatste stukje naar het Oranjepark.
De deelnemers aan de Urban Haring Run liepen ook door het politiebureau. Politieagent Arjo Boerdam moedigde de hardlopers aan voor het laatste stukje naar het Oranjepark. (Foto: Paul Meuldijk)

“Ik kwam op plaatsen waar je normaal niet mag komen,” zegt Ploni Bouman, één van de vijfhonderd deelnemers aan de derde editie van de Urban Haring Run, die afgelopen zondagmiddag werd gehouden. De Vlaardingse deed mee aan de negen kilometer run en ondanks haar goede conditie werd het toch een zware opgaaf.

Door Peter Spek

Wout van Dooren, organisator van de Urban Haring Run had veel werk gestoken in het bedenken van de route door de stad langs en door opvallende gebouwen en objecten. Het betekende ook het sportieve sluitstuk van de feestweek van de viering van 750 stadsrechten voor Vlaardingen. “De belangstelling was groot al snel hadden wij het maximale aantal van vijfhonderd deelnemers bereikt,” aldus Wout van Dooren. 

Stadhuis

De deelnemers, die konden kiezen uit een run over vier of negen kilometer liepen door het stadhuis en bezochten het terrein van DFDS. Ook de VUE bioscoop en het politiebureau werden aangedaan. De Stadsgehoorzaal en Delta Hotel stonden ook op het programma van de lopers. “Zelf vond ik het bezoek aan de machinefabriek Kreber heel bijzonder maar ook het District U, het voormalige Unilevercomplex was leuk om doorheen te rennen,” zegt Ploni Bouman aan de finish in het Oranjepark. 

Tempo wisselingen

“Het wisselen van het tempo bij de diverse objecten was heel vermoeiend, maar ook de trappen die wij moesten nemen in de diverse gebouwen werden een aanslag op je conditie, maar ik had het niet willen missen,” zegt de Vlaardingse opgewekt. De run werd bekroond met een prachtige en unieke medaille in de vorm van een haring.

Urban Fit Festiva

Gelijktijdig met de Urban Haring Run werd in het Oranjepark het Urban Fit Festival gehouden, waar de deelnemers, maar ook andere belangstellenden geïnspireerd werden over vitaliteit, voeding, beweging, slaap en mentale kracht. Een ICE-sessie voor de koele kikkers, die een duik konden nemen in een ijskoude bak met ijs en verder waren er workshops over voeding en mentale weerbaarheid, een ontspannende massage of je kon deelnemen aan een SUPYoga-clinic. De Vlaardingse hardloop icoon Michel de Maat vertelde de deelnemers over het gebruik van de juiste loopschoenen.