Dans je lekker in je vel

Nieuws
Ballet- en Dansstudio Schiedam & Vlaardingen en Kunst- en cultuurhuis KADE40 bundelen hun krachten in het project 'Dans je lekker in je vel'.
Ballet- en Dansstudio Schiedam & Vlaardingen en Kunst- en cultuurhuis KADE40 bundelen hun krachten in het project 'Dans je lekker in je vel'. (Foto: PR)

Ballet- en Dansstudio Schiedam & Vlaardingen en Kunst- en cultuurhuis KADE40 bundelen hun krachten in een bijzonder project dat speciaal is ontwikkeld voor jongeren met overgewicht.

Deze samenwerking heeft tot doel om jongeren tussen de 6 en 10 jaar op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met dans en beweging in een veilige omgeving. Daarnaast worden er gezondheidsvaardigheden aangeleerd die zowel de deelnemers als hun ouders thuis kunnen toepassen. Het uiteindelijke doel is om de jongeren voor te bereiden op doorstroming naar een dans- of sportclub naar keuze. Gedurende een periode van 12 weken ontvangen de jongeren danslessen, waarbij thema’s zoals zelfvertrouwen, samenwerking en blijdschap centraal staan. Het project omvat ook vier voedingslessen, waarbij een diëtiste de doelgroep begeleidt en advies geeft dat aansluit bij hun behoeften. Ouders worden nauw betrokken bij het proces door tijdens de danslessen aanwezig te zijn en met de diëtiste te praten, zodat de vaardigheden die de jongeren leren ook thuis kunnen worden toegepast.

Belangrijk is dat de nadruk ligt op het idee van “lekker in je vel zitten”

Als kers op de taart wordt het project afgesloten met een spetterend dansoptreden van de jongeren, waarbij ze hun kunsten aan hun ouders, familie en vrienden kunnen tonen. Uit lopende projecten blijkt dat de combinatie van danslessen en begeleiding door een diëtiste resulteert in gewichtsverlies bij kinderen. Belangrijk is dat de nadruk ligt op het idee van “lekker in je vel zitten” in plaats van puur gewichtsverlies, wat zorgt voor motivatie en zelfvertrouwen bij de jongeren. Barry Marré, vertegenwoordiger van KADE40, is verheugd over de samenwerking en zegt: “Wij beschouwen kunst echt als een middel en hopen hiermee een bijdrage te leveren aan het herstel en levensplezier van de deelnemers.”
‘Dans je lekker in je vel’ maakt deel uit van het Preventieakkoord Vlaardingen, een initiatief dat gericht is op preventieve maatregelen voor een gezonde leefstijl. Meedoen? Meld je gratis aan. Het programma is vrijdag 1 september t/m vrijdag 24 november, elke week op vrijdag van 16.00 tot 17.30 uur in KADE40. Aanmelden kan via de website kade40.nl.