Wanne van Geest de grote uitblinker

Nieuws
Wanne van Geest (midden) was de grote uitblinker op de Provinciale kampioenschappen met twee gouden medailles. (Foto: A. Heemskerk.)

ZVVS-zwemmer Wanne van Geest was de grote uitblinker op de Provinciale zwemkampioenschappen. De talentvolle jeugdige zwemmer won een gouden medaille op de 50 meter vlinderslag en op de 200 meter vrij slag. Maar daar bleef het niet bij. Wanne van Geest tikte op de 100 meter vrije slag als tweede aan en op de 50 meter vrije slag als derde.

Door Peter Spek

Thierry Zulver behaalde in zijn leeftijdscategorie twee zilveren medailles. Op de 50 en 100 meter schoolslag moest hij een tegenstander voor laten gaan. Een bronzen medaille veroverde hij op 50 en 100 meter schoolslag. Verder was het Marjolijn Offeringa die naar een zilveren medaille zwom op de 200 meter vlinderslag. Sophia van Droffelaar was goed voor zilver op de 400 meter vrij slag en brons op de 800 meter vrij slag. Karlijn Offeringa was goed voor een zilveren medaille op de 50 meter rugslag en op de 100 meter rugslag was zij goed voor een bronzen medaille. Tenslotte zwom Bjorn de Heus op de 200 meter rugslag naar een zilveren medaille. De overmacht van de Vlaardingse zwemvereniging werd zichtbaar in het totale klassement. De zestien Vlaardingse zwemmers kwamen uit op 102 nummers, daarvan sneuvelden niet minder dan 67 persoonlijke records. Bij de atletiekvereniging Fortuna regende het ook nieuwe clubrecords. In Eindhoven verbeterde Tom van Oudenaarden zijn kersverse clubrecord op de 200 meter ruimschoots. Met 23.65 seconden was hij 0.42 seconden sneller dan zijn onlangs gevestigde record. Dave Dirks liep voor het eerst een 3000 meter steeplechase. Zijn tijd van 11.39.31 minuten was bijna 51 seconden sneller dan het oude record van Jaap van Zevenbergen. Elena Luijendijk vestigde een nieuw clubrecord op hink-stap-sprong met een afstand van 9.76 meter