Expositie van figuratieve schilderijen

Nieuws
Monique van Putten exposeert in het aanloophuis.
Monique van Putten exposeert in het aanloophuis. (Foto: PR)

Tot 10 juli exposeert Monique van Putten in het aanloophuis De Groene Luiken, Oosthavenkade 8 in Vlaardingen. Monique van Putten is in 1961 te Rotterdam geboren en woont sinds haar 11de in Schiedam.

Ze is autonoom kunstenaar en heeft door diverse cursussen, goed waarnemen, haar werk met kinderen en volwassenen, lezen, experimenteren, de dingen eigen gemaakt. Beroepsmatig, als leerkracht in het basisonderwijs en later tijdens haar werk als zelfstandig creatief ondernemer, als kunstlerares en organisator van workshops voor zowel volwassenen als kinderen heeft zij haar talenten al vaak overgedragen.
Het materiaal waar zij veel mee werkt zijn mixed media. Ze gebruikt diverse materialen door elkaar acryl, pastelkrijt, houtskool. Maar ook andere materialen zijn haar niet vreemd. Zo tekent zij met pen prentjes van personages en gebouwen, beschildert vazen tot ware kunstwerkjes of decoreert meubelstukken met kleurrijke schilderingen.
Tijdens de door haar georganiseerde workshops zijn er diverse technieken die zij haar cursisten aanbied, zij probeert daarbij vooral te inspireren. Bij kinderen is het een uitdaging om de zone van de naaste ontwikkeling te prikkelen. De ontwikkeling van iemand staat nooit stil, er valt elke dag iets te leren. In haar expositie ‘Metamorfose’ laat zij de ontwikkeling zien van iets wat van binnenuit naar buiten komt, door naar je gevoel te luisteren creëer je iets eigens.
Een aantal jaar geleden is zij een cursus Vedic art gaan volgen en heeft zich daarna meer en meer gericht op het schilderen vanuit intuïtie. Het geeft vrijheid en vraagt soms lef, maar geeft vooral plezier om op deze manier iets op het doek te zetten. Kleur, natuur en mixed media zijn in tegenstelling tot de realistische tekeningen en schilderijen op dit moment opvallend in haar kunstwerken, een ware metamorfose dus. Bij de expositie in aanloophuis zijn zowel schilderijen, pentekeningen en een aantal vazen te zien. Wil je meer weten? Kijk dan op haar facebook of instagrampagina bij Atelier Sprookjesenzo of ga naar exto Monique van Putten. Het resultaat van de metamorfose van Monique is tijdens de openingstijden van het Aanloophuis bekijken. De deur staat elke dag van 13.00 -16.00 uur open.

Afbeelding