Markt hondenspeeltuin zeer in trek

Nieuws
In de hondenspeeltuin kunnen de dieren eindeloos dollen en ravotten.
In de hondenspeeltuin kunnen de dieren eindeloos dollen en ravotten. (Foto: Lianne van Selm)

De ‘jaarmarkt’ van de hondenspeeltuin in de Broekpolder heeft zondag tegen de zeshonderd bezoekers getrokken, van wie meer dan de helft van buiten Vlaardingen. Het onderstreept de regionale betekenis van de hondenspeeltuin.

Door Kor Kegel

“Het was een drukke, gezellige en zonnige dag,” zegt Lianne van Selm, vrijwilligster vanaf het eerste uur. Ze is er dus al zeven jaar actief. De markt werd opgezet ter gelegenheid van de verjaardag van de in 2016 opgerichte speeltuin. Er kwamen zondag meer mensen dan honden, maar dat komt omdat veel honden begeleid worden door stellen of zelfs complete gezinnen en omdat de markt met alle kramen en dierenspullen vooral op de eigenaren van honden gericht was. Lianne van Selm telde ruim 150 honden.

Iedereen was super enthousiast, zegt ze. De demonstraties van flyball en dogfrisbee, gehouden door The Floaters, werden indrukwekkend gevonden. Gelukkig, zegt Lianne, kwamen de honderden bezoekers niet allemaal tegelijk, maar verspreid over de dag. Anders hadden belangstellenden nog een tijdje voor het toegangshek moeten wachten vanwege de vergunning.

Ze denkt dat het nog veel drukker had kunnen zijn, maar er waren ernstige bereikbaarheidsproblemen. Aan alle kanten van het Beneluxplein ontstonden langdurige files. De A4 en de A15 raakten verstopt. De tien zondag aanwezige vrijwilligers van de hondenspeeltuin kregen signalen dat er belangstellenden rechtsomkeert hadden moeten maken.

De hondenspeeltuin in de Broekpolder is met een oppervlak van twee voetbalvelden de grootste van Nederland. De vrijwilligers hebben zich de afgelopen maanden ingespannen om vele verbeteringen aan te brengen.