Recordopbrengst voor Roparun Team268

Nieuws
Vlaardings Roparun Team268 haalde 25.000 euro op.
Vlaardings Roparun Team268 haalde 25.000 euro op. (Foto: PR)

In het Pinksterweekend liep het Vlaardingse team268 de Roparun en haalde daarmee een recordopbrengst van 25.000 euro op voor het goede doel. Het geld komt ten goede aan de Stichting Roparun, die financiële steun geeft aan doelen en projecten voor de palliatieve zorg voor kinderen en volwassenen met kanker.

Rick van der Kolk, voorzitter van Stichting Team 268: “De run van dit jaar was fantastisch! We hebben een ontzettend goede voorbereiding gehad en het weer zat dit jaar ook enorm mee. En als je dan met het hele team de finish op de Coolsingel haalt en ook nog eens met recordopbrengst van € 25.000, dan kun je daar alleen maar heel erg trots op zijn.”
De Roparun is een hardloop ‘wedstrijd’ van 534 kilometer voor het goede doel. Per team leggen 8 hardlopers in estafettevorm in ongeveer 48 uur de volledige afstand af. Normaal gesproken loopt het team de route vanuit Parijs. Echter vanwege de corona periode startte de run afgelopen twee jaar op Vliegveld Twenthe en liep via Limburg door Brabant naar de finish op de Coolsingel.
Rick: “Zo’n prachtig bedrag ophalen voor de palliatieve zorg gaat natuurlijk niet vanzelf. Daarvoor organiseren we het hele jaar door verschillende acties om geld op te halen. Denk aan collectes langs de deur en bijvoorbeeld statiegeld donaties. Maar ook bedrijven, familieleden, vrienden en bekenden die onze producten zoals chocoladeletters, Vulcaan bierpakketten of dozen wijn bestellen.” Het team heeft inmiddels een groot netwerk van trouwe sponsors uit de regio opgebouwd die hen ieder jaar weer financieel of met producten en middelen steunen. “Namens het hele team wil ik iedereen via deze weg daar ontzettend voor bedanken!”
Naast de steun aan de landelijke Stichting Roparun gaat Team 268 vanaf dit jaar ook een lokaal goed doel financieel ondersteunen. Welke dat is, dat wordt binnenkort bekend gemaakt.
Ook in 2024 neemt Stichting Team 268 weer deel aan de Roparun. Daar hebben de eerste sponsors zich inmiddels alweer voor gemeld. Wil je ook een bijdrage leveren aan de palliatieve zorg voor mensen met kanker? Bekijk dan www.facebook.com/team268roparun of stuur voor meer informatie een e-mail naar: stichtingteam268@gmail.com.

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.