Culturele avond in de Kroepoekfabriek

Nieuws
Deze vrouwen geven acte de presence op de culturele avond in de Kroepoekfabriek.
Deze vrouwen geven acte de presence op de culturele avond in de Kroepoekfabriek. (Foto: PR)

Vlaardingen kan er trots op zijn dat jaarlijks met een divers programma aandacht gegeven wordt aan de Vredesweek. Het initiatief ligt bij het Pax en zij zoeken bij de invulling van het programma de samenwerking met diverse maatschappelijke organisaties. Dit levert mooie kruisbestuivingen op. De culturele avond in de Kroepoekfabriek is er zo één op 21 september.

De avond heeft als thema: ‘de inclusieve cultuur van taal’.

Dagelijks zien en horen we in de media dat vrede niet vanzelfsprekend is. Maar vrede is meer dan de afwezigheid van oorlog. Ook dichtbij in onze naaste omgeving en in onszelf is vrede soms ver te zoeken. Vrede raakt iedereen. De avond is gevuld met muziek en de stem van auteurs uit verschillende culturele achtergronden. Zij zijn dichters, schrijvers, vertalers, verbonden met een wijde wereld van relaties. In hun stem, hun woorden en hun betrokkenheid bij diversiteit, komen vrijheid en vrede tot uiting. Deze auteurs blijven niet aan de zijlijn staan. Zij dragen actief bij aan de opbouw van een meer rechtvaardige en vreedzame wereld.

Laat u verrassen door de gedichten van Thera Kokx, Maureen Ghazal, Somala Ramish. Maureen Ghazal en Albana Shala gaan met elkaar in gesprek o.l.v. Ben van Dorp. Omara Lua zorgt met haar mooie liedjes voor de muzikale afwisseling.

Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur en het programma begint om 20.00 uur., Toegang is gratis. Meer informatie over de avond vind u op www.amnestyvlaardingn.nl en www.kroepoekfabriek.nl.