Kinderboekenweek in de Bibliotheek de Plataan

Nieuws
Kinderboekenweek in de Bibliotheek de Plataan.
Kinderboekenweek in de Bibliotheek de Plataan. (Foto: stockphoto)

‘Bij mij thuis’ thema van Kinderboekenweek met twee keer feest in bibliotheek de Plataan

Dit jaar bij de Bibliotheek de Plataan staat de vraag centraal: “Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt een huis tot een thuis?” Want bij iedereen is thuis anders, en er valt veel te leren en te genieten van die diversiteit. Er zijn talloze manieren om deze verschillen te ontdekken. De volgende activiteiten staan op het programma.

Voor de liefhebbers van boeken zijn er speciale leestips op de website voor groep 1 tot en met 8, allemaal gerelateerd aan dit thema. Ontdek de verscheidenheid aan thuisomgevingen door middel van boeken. 

Voorleesfeest

Op woensdagmiddag 4 oktober, in al onze vestigingen, begint de Kinderboekenweek met een betoverend Voorleesfeest voor kinderen van 3 tot 7 jaar in de blokhut aan het Heemtuinpad 2 in Vlaardingen. Er wordt voorgelezen, gezongen, gedanst en samen wordt er geknutseld aan droomhuizen. Het evenement begint om 15.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De toegang is gratis, maar aanmelden wordt op prijs gesteld, zodat we weten dat er interesse is.
Op zaterdag 7 oktober vindt het grote Kinderboekenweekfeest plaats in de Centrale vestiging aan de Waalstraat 100 in Vlaardingen-centrum. Om 10.30 uur begint het met een spetterende opening, gevolgd door vier workshops waarin kinderen vier schrijvers ontmoeten: Arend van Dam, Marcel van Driel, Michael Reefs en Marlies Slegers. Het feest duurt tot 14.00 uur en is gratis toegankelijk.
Alle activiteiten zijn kosteloos, maar voor sommige activiteiten graag vooraf aanmelden. Raadpleeg de agenda voor meer informatie: www.debibliotheekdeplataan.nl/agenda/activiteiten-jeugd of bel de klantenservice op via telefoonnummer 085 043 6741.