Sporten met en zonder een beperking

Nieuws
De atleten met een beperking lieten met trots de medaille en de oorkonde zien na de geleverde prestaties op de clubkampioenschappen van Fortuna.
De atleten met een beperking lieten met trots de medaille en de oorkonde zien na de geleverde prestaties op de clubkampioenschappen van Fortuna. (Foto: Peter Spek)

Het is al vele jaren een traditie bij de clubkampioenschappen van de atletiekvereniging Fortuna om een plaatsje in te ruimen voor de atleten met een beperking. Ook afgelopen zaterdag kregen de atleten alle ruimte om te laten zien waartoe zij in staat waren op de onderdelen 40 meter en 40 meter horden, balwerpen en 400 meter.

Door Peter Spek

En onder luid applaus van de ruim tweehonderd Fortuna-atleten werd het laatste onderdeel, de 400 meter gelopen, om daarna uit handen van trainer Els de Jong op het erepodium een fraaie medaille en een oorkonde in ontvangst te nemen. Inmiddels werd er ook al een felle strijd geleverd door de overige atleten om de clubtitels. Fortuna kent een groeiende talentvolle jeugdafdeling, waarvan Gijs Wassink en Matthias Treurniet goede voorbeelden zijn. En dat liet de 12 jarige Gijs Wassink dan ook zien. Op drie onderdelen was hij de beste atleet. Vooral op de 1000 meter liet hij zijn talent zien. Met een tijd van 2.53.41 minuten was hij veruit de snelste op dit onderdeel en bleef hij maar net boven zijn beste prestatie van 2.53.03 minuten. Hij won ook de 80 meter in 11.23 seconden en dat was ook iets boven zijn beste prestatie van 11.04 seconden op dit onderdeel. Op het verspringen vestigde hij wel een nieuw persoonlijk record met een afstand van 4.48 meter. Matthias Treurniet won twee onderdelen. De 17-jarige atleet liep een snelle 400 meter in de tijd van 53.52 seconden en liep op de 1500 meter naar de overwinning in de tijd van 4.28.92 minuten. Jaap van Zevenbergen, al een gevestigd talent, liep op de 100 meter naar de overwinning in een snelle tijd van 11.91 seconden. Op het verspringen moest hij Jort van der Voorden met 5.72 meter net voor laten gaan. Jaap van Zevenbergen kwam tot 5.70 meter.