De Wannebiezz gaan veel Nederlandse theaters in met ‘De Stad Zingt’

Nieuws
De Wannebiezz hebben inmiddels bewezen hun mannetje te staan tijdens intieme optredens als ook op de grotere festivalpodia, maar gaan nu ook het theater in.
De Wannebiezz hebben inmiddels bewezen hun mannetje te staan tijdens intieme optredens als ook op de grotere festivalpodia, maar gaan nu ook het theater in. (Foto: Tanja Otten)

Na een jaar van afwezigheid in het theater leggen de Vlaardingse Wannebiezz de laatste hand aan hun gloednieuwe productie die de algemene titel ‘De Stad Zingt’ heeft meegekregen, maar die eigenlijk voor elke stad een unieke titel krijgt.

Door Peter Spek

Na de openlucht meezingspektakels “Vlissingen Zingt” en “Rotterdam Zingt”, waar de Wannebiezz al jaren een vaste plek hebben in het programma, hebben Arie van Ballegooije, Rocco di Cabrio en Gilles de la Tourniguette besloten deze succesformule naar de theaters te brengen.

Samen met hun begeleidingsband B!K D!EL, presentator Dave van der Wal, een gelegenheidskoor en vooral  met de gehele zaal zingen zij een avondlang een scala aan liedjes die in het collectieve geheugen gegrift staan. Kortom: gezellig en ongegeneerd massaal de narigheid van alledag van je afzingen.

Stadsgehoorzaal

En waar anders kunnen Arie van Ballegooije, Rocco di Cabrio en Gilles de la Tourniguette beginnen dan op zaterdag 7 oktober in hun geliefde Stadsgehoorzaal. Hier is het trio al sinds jaar en dag kind aan huis. Het nationale theateravontuur start dus met “Vlaardingen Zingt” en in theaterseizoen 2024-2025 zullen diverse steden in Nederland volgen. 

Festivalpodia

De Wannebiezz hebben inmiddels bewezen hun mannetje te staan tijdens intieme optredens als ook op de grotere festivalpodia, maar in het theater voelen zij zich helemaal als een vis in het water. En wat is er nou mooier dan met een bijna al uitverkocht theater te beginnen. De laatste jaren helaas geen vanzelfsprekendheid meer in de theaterwereld, maar de Wannebiezz flikken het toch weer. Met nog een kleine twee weken te gaan, kunnen Arie van Ballegooije, Rocco di Cabrio en Gilles de la Tourniguette vaststellen dat “Vlaardingen Zingt”, op een enkele verdwaalde kaart na, is uitverkocht. 

Stampvol

Dat de zaal stampvol zal zitten is zeker en dat is een mooie opmaat naar de andere Nederlandse theaters. De optredens in de Nederlandse theaters is ook een mooie opmaat naar het andere hoogtepunt dat de Vlaardingers staat te wachten. Het optreden in Ahoy, dat dit jaar een groot succes werd en op 15 maart van het volgend jaar in herhaling gaat. Kaarten voor Vlaardingen Zingt zijn nog te bestellen op: www.vlaardingenzingt.nl.