Agenda voor Vlaardingen

Nieuws
Afbeelding
(Foto: J.A. van der Ploeg)

2 oktober tot 20 november

Schrijven met je innerlijke criticus

Heb jij een innerlijke criticus, die jou regelmatig voorziet van dringend advies? En ben je het zat om steeds de discussie aan te gaan? Zou je graag je schouders ophalen, de goede raad vriendelijk aanhoren en vervolgens links laten liggen?

Dan is het tante-Ka-theekransje echt iets voor jou: een serie vrolijke, waardevolle avonden waarin we:– ons te goed doen aan thee-en-taart,– vertellen en schrijven over onze geliefde tante,– met pret en nieuwsgierigheid bekijken welke raad ons wordt voorgeschoteld.– onze tante in het zonnetje zetten. Dit zijn de feiten: data: ma 2 okt, 30 okt, 20 nov plek: Vaartweg Vlaardingenprijs: €135,- voor 3 avonden, incl koffie, thee en lekkers aanmelden: mail naar info@sparkfactory.nl. Meld je aan, dan ben je erbij!

26 november tot 2 december

Leger des Heils heeft collectanten nodig in Vlaardingen

In de week van 26 november tot en met 2 december 2023 gaan duizenden vrijwilligers van het Leger des Heils in het hele land weer langs de deuren om te collecteren voor hulp aan kwetsbare mensen. In deze onzekere tijden, waarin inflatie, armoede en onvoldoende perspectief op bestaanszekerheid aan de orde van de dag zijn, is dat broodnodig.

Collecteren aan de deur is lastiger dan een aantal jaren terug en er gaan veel minder mensen de straat op dan in andere jaren. En dat terwijl het Leger de opbrengsten eigenlijk niet kan missen. Vandaar dat het Leger iedereen oproept om een handje te helpen. Tevens heeft het Leger des Heils de mogelijkheid gecreëerd om online collectant te worden. Meer info: Peter Hilhorst Teamleider Lokale Fondsenwerving & Collecte collecte@legerdesheils.nl of via het telefoonnummer 088 - 065 31 75.

3 oktober

Alzheimercafé Vlaardingen over dementie op jonge leeftijd

Op dinsdag 3 oktober is er weer een Alzheimercafé in het Zonnehuis in Vlaardingen. Het onderwerp wat deze avond centraal staat is Dementie op jonge leeftijd. Vaak wordt dementie in één adem genoemd met ouder worden.

Het is ook zo dat veruit de meeste mensen met dementie al ouder zijn, maar ook op jonge leeftijd komt dementie voor. Naar schatting zijn er in Nederland ongeveer 15.000 mensen met dementie die jonger dan 65 jaar zijn.
Iemand die op jonge leeftijd de diagnose dementie krijgt wordt geconfronteerd met andere problemen dan iemand die al op hoge leeftijd is. Vaak werken mensen nog en hebben zij een ander leefpatroon.
Welke verschillen er zijn tussen dementie op jonge leeftijd met dementie op latere leeftijd, welk zorg en begeleidingsaanbod er specifiek bestaat voor deze groep wordt onder meer duidelijk op deze avond. Martin Krommert, coördinator dagbehandeling voor jonge mensen met dementie bij Argos Zorggroep, en Dirk Saal, neuroloog in het Franciscus Vlietland ziekenhuis, zullen antwoorden op al uw vragen.

Het Alzheimercafé begint om 19.30u. Vanaf 19.00 uur is de zaal geopend. Het adres van het Zonnehuis is Dillenburgsingel; 5 in Vlaardingen.