Zwemwaterseizoen 2023 eindigt vandaag

Nieuws
Vanaf vandaag worden er, tot 1 mei 2024, geen waarschuwingen meer afgegeven over de waterkwaliteit van buitenzwemwaterlocaties.
Vanaf vandaag worden er, tot 1 mei 2024, geen waarschuwingen meer afgegeven over de waterkwaliteit van buitenzwemwaterlocaties. (Foto: Archief)

Vandaag eindigt het zwemwaterseizoen van 2023. Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) inspecteert de officiële zwemwaterlocaties in de provincie Zuid- Holland de rest van het jaar niet meer. Dat betekent dat we niet meer gewaarschuwd worden voor blauwalgen en bacteriële verontreinigingen met borden bij buitenzwemwater, zoals de Wollebrand.

Elk jaar checkt de ODMH officiële zwemwaterlocaties op veiligheid, hygiëne en waterkwaliteit. Dat doen ze van 1 mei tot 1 oktober. Vinden ze iets dat voor klachten kan zorgen bij mensen, dan wordt er een waarschuwing afgegeven, of zelfs een zwemverbod. Vanaf vandaag wordt het zwemwater dus niet meer gecontroleerd.

Buiten de regio

“De negatieve zwemadviezen in verband met de PFAS-verontreinigingen bij Plas Merwelanden en Plas Vrijenburgerbos blijven van kracht”, laat de ODMH weten.