Examenreis Barcelona van Het Lyceum Vos

Nieuws
Groepsfoto van H5 en V6 gemaakt in Barcelona.
Groepsfoto van H5 en V6 gemaakt in Barcelona. (Foto: PR)

De leerlingen van H5 en V6 van het Lyceum Vos hebben een fantastische reis naar Barcelona gemaakt. Een leerling heeft hier een verslag over geschreven.

Geschreven door Layana leerling H5 

“Na afscheid genomen te hebben van onze ouders begon een onvergetelijke reis naar Barcelona. Om drie uur s ’middags vertrok de bus vol enthousiaste leerlingen naar Calella. Calella is een gemeente en badplaats in de Spaanse regio Catalonië, in de provincie Barcelona.
Het was een reis van maar liefst 19 uur, maar voor het gevoel was de rit veel korter omdat we ons vermaakten met spelletjes en kletsen over alles en nog wat. Om tien uur in de ochtend kwamen we veilig aan in het hotel. Op naar het strand. We gingen beachvolleyballen, voetballen en frisbeeën. Toen we klaar waren met programma hadden we nog even tijd om lekker in de zee te zwemmen.
De volgende dagen stond er een druk en vooral leuk programma voor ons gepland. Zo hadden we bijvoorbeeld de keuze om naar het Barcelona stadion te gaan of een kabelbaan met een uitzicht op Barcelona te nemen. Mijn voorkeur ging uit naar de kabelbaan omdat ik al keer eerder naar het Barcelona stadium ben geweest. Ook hadden we die dag een gezamenlijk fietstocht langs de bezienswaardigheden van Barcelona gemaakt. De dag hebben verder afgesloten met een heerlijk diner.
De volgende dag vertrokken we per touringcar richting Tibidabo, waar we een prachtig kathedraal met een uitzicht op de stad Barcelona hadden bezocht. Vervolgens gingen we naar het aquarium, met maar liefst 11.000 vissen, waaronder 450 verschillende soorten. Ze hadden zelfs een loopband in een glazen tunnel tussen de vissen, zoiets had ik nog nooit gezien. Na het avondeten gingen we als afsluiter van de reis naar de discotheek. Het was een hele gezellige boel, maar what happens in Barcelona stays in Barcelona…
En toen was helaas de laatste dag alweer aangebroken. We gingen met de trein naar Barcelona om wat souvenirtjes te kopen en nog even te shoppen natuurlijk. Na een gezellig diner bij het restaurant Fresc co Caspe was het alweer tijd om naar huis te gaan. De bus vertrok vol hele blije leerlingen met nieuwe en vooral hele mooie herinneringen weer op weg naar huis. Thuis aangekomen had ik zeker een week de tijd nodig om van de reis bij te komen en mijn stem terug te krijgen.”