Levensliederen doen het nog goed

Nieuws
De Stadsgehoorzaal was tot de laatste plaats bezet bij de voorstelling van het Groot Vlaardings Koor met een repertoire van vooral bekende evergreens.
De Stadsgehoorzaal was tot de laatste plaats bezet bij de voorstelling van het Groot Vlaardings Koor met een repertoire van vooral bekende evergreens. (Foto: PAULMEULDIJK)

Het was volop genieten voor het publiek in een propvolle Stadsgehoorzaal. Op uitnodiging van het Groot Vlaardings Koor waren bewoners van diverse Vlaardingse verzorgingstehuizen aanwezig in het theater aan de Schiedamseweg om te genieten van vooral Nederlandse levensliederen, maar ook van nationale en internationale evergreens en dat viel bij het publiek erg in de smaak.

Door Peter Spek

Er werd luid meegezongen met onder andere Buona Sera, Blueberry Hill en Love me tender, maar het Nederlandse repertoire ontbrak natuurlijk niet met Aan de Amsterdamse grachten, Mijn Rotterdam, Ritme van de regen, Uit het leven gegrepen, Hij was maar een clown en natuurlijk het Kleine café aan de haven. Uit volle borst werd met het Groot Vlaardings Koor meegezongen. Als opening van het zangfestijn, maar vooral, toen alle kelen gesmeerd en ingezongen waren, aan het einde van de voorstelling werd er uit volle borst meegezongen met Vlaardingen is trots. Het publiek kreeg er geen genoeg van en er werd volop genoten. “Ik ken mensen uit de verzorgingstehuizen die amper uit hun kamer komen. Nu werd voor vervoer en begeleiding gezorgd en konden zij gratis naar deze voorstelling,” zegt Ben de Bruijne, samen met Jan Wilmer verantwoordelijk voor de organisatie. “Ik raakte geëmotioneerd toen ik vanaf het podium al die vrolijke gezichten
zag in de zaal. Daar doe je het toch allemaal voor,” liet Ben de Bruijne, nog altijd onder de indruk van de reacties van het publiek, weten. Ook de geschiedenis van Vlaardingen kwam aan bod met diverse sketches, waarbij de burgemeesters die de haringstad in de afgelopen decennia bestuurd hebben langs kwamen, van burgemeester Jan Heusdens tot Bert Wijbenga, maar ook de visserij speelde een prominente rol.