Vlaardings nieuws in het kort

Nieuws
Kort nieuws
Kort nieuws (Foto: Stockphoto)

Met het komende samengaan tussen Omroep Vlaardingen en Omroep Schie, om te komen tot een nieuwe streekomroep, is er ook gekozen voor een nieuwe naam. De beide omroepen zullen in de toekomst verder gaan onder de naam TWEE, bedacht door Matthijs Rorije. Met ingang van 1 januari 2024 zullen de programma’s van beide omroepen in elkaar worden geschoven en te beluisteren zijn in zowel Vlaardingen als Schiedam met van maandag tot en met vrijdag een herkenbare horizontale programmering met nieuws en muziek. In het weekend is er in de nieuwe programmering ruimte voor sport en gevarieerde gepresenteerde muziekprogramma’s.   

TWEE nieuwe naam van de Omroep

Eerste punt voor jeu de boulers

Met een 4-4 gelijkspel tegen Les Bohemiens de Petanque wist de jeu de boulesclub Vlaardingen haar eerste punt binnen te halen van dit seizoen. Aanvankelijk leek het erop, dat de Vlaardingse ploeg op een overwinning zou afstevenen. De eerste twee doubletten partijen met Fred van der Reijken en Ria Bronsema en Tony van Wezenberg en Robin Teijgeler werden met 13-6 en 13-8 gewonnen. De derde partij werd nipt verloren met 13-12, maar bij de tripletten pakten Tony van Wezenberg, Janus Crama en Rojan Chinnappan wel de volle winst met een 13-9 overwinning en brachten de stand op 3-1. Hierna kreeg de ploeg het moeilijk, maar bij een 3-3 stand pakten in de voorlaatste doubletten Janus Crama en Ria Bronsema met een duidelijke 13-3 overwinning toch weer een voorsprong.  Deze voorsprong kon niet vastgehouden worden. Jan Lankerak en Rojan Chinnappan verloren met 13-5.

Verkiezingskoorts loopt op in de haringstad

De verkiezingskoorts voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november loopt ook in de haringstad al aardig op. Op de verkiezingslijst staan enige Vlaardingse politici, die echter op een plaats staan, die geen zicht biedt op een plaats in de Tweede Kamer. Alleen Bart Bikkers, wethouder van financiën in het huidige college staat op een dertigste plaats bij de VVD en kan kans maken op een plaats in Den Haag. Om de verkiezingen wat te duiden, organiseert Omroep Vlaardingen op de dag van de verkiezingen een politieke instuif tijdens het programma Lunchtime van Bert van Nieuwenhuizen, met de 25 deelnemende politieke partijen. Het radioprogramma is live en wordt uitgezonden van 12.00 tot 14.00 uur en is te beluisteren via 107.8 FM of DAB+ of via de website omroepvlaardingen.nl.