Agenda voor Vlaardingen

Nieuws
Vredesklanken van de wereld.
Vredesklanken van de wereld. (Foto: PR)

zaterdag 18 november

Liesveld laat vredesklanken van de wereld horen

‘Muziek Verbindt’ vele Vlaardingers. Voorbije week met Ed Boender en Temesgen Segid Yemane.Ook zaterdagmiddag aanstaande om 14.00 uur is er bij de VREDEshalte gelegenheid om pijn en verdriet te horen én om hoop en licht te geven.

zondag 19 november

Lezing door ds. Marianne Vonkeman

Ds. Marianne Vonkeman, voormalig predikant in Vlaardingen, geeft op 19 november om 15.00 uur een lezing in De Windwijzer over sterven en rouw. Ze deelt haar ervaringen, gebaseerd op haar recent gepubliceerde boek “Ik mis je terwijl je bij me bent, mystiek dagboek van een dominee.” Het boek is tijdens de lezing met korting verkrijgbaar. Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Locatie: Schiedamseweg 95. Meer info: www.sporenvangod.nl.

Bezoek eens een Vesper

In de Vlaardingse Bethelkerk (Verkadesingel) is er zondag 19 november om 17.00 uur een maandelijkse Vesper: muziek, stiltes en een korte bezinning. Dit seizoen verdiepen we ons in de wijsheidsliteratuur van het boek Prediker. Voor kerkmensen en zeker ook voor niet-kerkmensen een mooi uurtje om even tot rust te komen. De Vespercantorij laat van zich horen in een prachtige akoestiek maar er is ook samenzang. In de periode september tot en met mei is er iedere derde zondagmiddag van de maand een Vesper. Inloop met koffie en thee vanaf 16.30 uur. De toegang is gratis. Iedereen is welkom.

maandag 20 november

Handige tips voor een nieuwe baan

Ontdek de kunst van effectief presenteren tijdens de gratis voorstelpitch workshop op 20 november (13:00-15:00) in Bibliotheek de Plataan, Vlaardingen. Leer kort en krachtig te vertellen wie je bent, je sterke punten en waarom een werkgever voor jou moet kiezen. Geen aanmelding nodig. Voor CV-hulp, kom langs op 4 december (13:00-15:00). Loop binnen en geniet van koffie en thee. Meer info: bel of WhatsApp naar 06 457 975 56.

Historicus Tom van den Berge in bibliotheek

Op 20 november geeft historicus Tom van den Berge een lezing in Bibliotheek De Plataan over ‘Izaäk Samuel Kijne - Wereldberoemde Vlaardinger in Papua’. De avond wordt afgesloten met een poëtisch-muzikale wandeling langs de ‘Kaart Diaspora Indische Vlaardingers’. Deze lezing is de derde in het kader van de ‘Indische maand’. Op 27 november is er ‘Het gepeperd gesprek’, een discussie over vitalisering of uitsterven. De avonden starten om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Toegang is gratis, maar aanmelden via debibliotheekdeplataan.nl/agenda of indischbelangvlaardingen@gmail.com wordt aanbevolen.

zaterdag 25 november

Herfstwandeling in de Broekpolder

Op zaterdag 25 november organiseren de Broekpoldergidsen een herfstmiddagwandeling. De wandeling in de Broekpolder start om 14.00 uur vanaf de picknicktafels in het Klauterwoud. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Meld je aan via: broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl. De kosten zijn 4 euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas betaal je 2 euro. Kijk voor meer informatie op www.broekpolder-vlaardingen.nl.