Overhandiging petitie “Herbezinning Drevenbuurt aardgasvrij” aan burgemeester Vlaardingen

Nieuws
Burgemeester Wijbenga ontvangt de petitie “Herbezinning Drevenbuurt aardgasvrij” uit handen van Henk Maarleveld en Hans de Wid.
Burgemeester Wijbenga ontvangt de petitie “Herbezinning Drevenbuurt aardgasvrij” uit handen van Henk Maarleveld en Hans de Wid. (Foto: PR)

Twee betrokken bewoners van de Drevenbuurt hebben dinsdagmiddag de petitie “Herbezinning Drevenbuurt aardgasvrij” overhandigd aan burgemeester Wijbenga op het stadhuis van Vlaardingen. De petitie vraagt het gemeentebestuur om de datum van 2032 los te laten als eindpunt van het project “Drevenbuurt aardgasvrij”.

De ruim 850 ondertekenaars van de petitie zijn van mening dat er op dit moment nog te veel onduidelijk is om een gefundeerde keuze te kunnen maken. De alternatieven voor verwarmen op gas zijn volop in ontwikkeling, er zijn in het land diverse gesubsidieerde proeftuingebieden waar straks lessen uit getrokken kunnen worden.

“Door de einddatum minstens vijf jaar op te schuiven voorkom je onnodige fouten en profiteer je van de nieuwste ontwikkelingen. Dat betekent op alle fronten kosten reductie , zowel voor de gemeente als de bewoners.”