Sinterklaas blij weer in Vlaardingen te zijn

Nieuws
De stoomboot Spanje draait met Sinterklaas op de voorsteven de Buitenhaven in om even later onder grote belangstelling af te meren in de Oude Haven naast de Visbank.
De stoomboot Spanje draait met Sinterklaas op de voorsteven de Buitenhaven in om even later onder grote belangstelling af te meren in de Oude Haven naast de Visbank. (Foto: Peter Spek)

In de verte was de stoomboot van Sinterklaas al te zien op de Nieuwe Maas, maar toen de stoomfluit duidelijk te horen was, ging menig kinderhart afgelopen zaterdagmorgen sneller kloppen. Het was weer opvallend druk op de Maasboulevard, waar Sinterklaas kwam aanvaren met de stoomboot Spanje om behoedzaam de Buitenhaven in te varen richting de Oude Havenbrug om af te meren in de Oude Haven naast de Visbank.

Door Peter Spek

Burgemeester Bert Wijbenga, net op tijd opgeknapt van een flinke griepaanval, kon op zijn enthousiaste manier Sinterklaas in de haringstad verwelkomen. En het werd een geweldig feest voor de kinderen, ondanks het feit, dat Sinterklaas het niet slechter had kunnen treffen met het weer. Bleef de intocht nog redelijk droog, de uren daarna gutste het van de regen, maar dat maakte het feest er niet minder om. “Ik ben weer erg blij in Vlaardingen te zijn,” liet Sinterklaas de kinderen op de Westhavenplaats weten. “En het is echt een feest,” ging de goedheiligman verder, want voor de vijftigste keer kreeg Sinterklaas van de CJV Vlaardingen een warm welkom in Vlaardingen.

Jubileumjaar

“Ik kijk altijd uit naar het bezoek aan uw stad”, liet hij burgemeester Bert Wijbenga weten. “En zeker nu in dit jubileumjaar. De organisatie heeft haar uiterste best gedaan om er dit jaar iets geweldigs van te maken.” En dat was al te zien bij het aanmeren van de stoomboot Spanje, toen pieten op waterscooters en flyboarden een spectaculaire show gaven. Silvia den Breems,(6 jaar) weet niet wat zij ziet aan de Westhavenplaats. “Ik ben dit jaar vanuit Zwijndrecht naar Vlaardingen verhuisd en mijn vriendinnen uit de klas vertelden mij dat ik hier naartoe moest gaan. Het is geweldig.” Moeder Karin is ook enthousiast. “Zo iets heb ik nog niet eerder gezien, wat een feest is deze intocht van Sinterklaas, zeker voor de kinderen, maar ook al die andere activiteiten eromheen, maakt het feest compleet. Wij vermaken ons uitstekend.”

Balkonscène

Even later werd Sinterklaas officieel ontvangen op het stadhuis met een echte balkonscène en ging hij langs diverse winkelcentra in de stad om uiteindelijk rond half vier aan te komen op het Veerplein om de drijfnatte menigte, na optredens van onder andere OG3NE en de Wannebiezz, nog even toe te spreken en de Vlaardingse kinderen te verzekeren dat de schoen die zij die avond zouden zetten niet leeg zou blijven. De kindergezichtjes glommen als pareltjes.