Agenda voor Vlaardingen

Nieuws
Regioboekenmarkt.
Regioboekenmarkt. (Foto: PR)

zaterdag 2 december

Tai chi herfstles

De laatste tai chi les van dit jaar is op 2 december in de fijne yoga zaal van TouchFit. De buitenlessen in het Hof starten weer in april.In de herfst laten de bomen hun bladeren los en ook voor ons mensen is het goed om los te laten wat we niet meer nodig hebben. In de tai chi herfstles besteden we hier aandacht aan. Lichaam en geest in evenwicht. Deze Chinese bewegingsleer zorgt door de rustige bewegingen voor energie, souplesse, en een beter evenwicht. Ervaring is niet nodig, in de herfst staat het element ‘metaal’ centraal. Voor opgave en/of informatie mail: joseroodenburg@gmail.com of www.bloesem.me Data: 2 december. Tijd: 10.00 tot 11.00 uur. Locatie: Touchfit Hendrik Casimirstraat 151 Vlaardingen Kosten: EUR 9,50.

zondag 3 december

Workshop wilgen knotten

Knotwilgen zijn een van de kenmerkende natuurelementen in het prachtige Midden Delfland. Tussen november en maart is het tijd om deze bomen te knotten, een activiteit waarbij je het vanzelf warm krijgt op een koude winterdag. Kom op zondag 3 december om 13.00 uur naar boerderij de Adrianushoeve. Onder leiding van de knotploeg van schaapskudde Vockestaert krijg je antwoord op vragen als: waarom moeten de wilgen geknot worden, hoe moet je knotten en wat doen we met de geknotte takken. Daarna gaan we de polder in om zelf aan het werk te gaan. Aan het eind van de middag als de klus geklaard is, maken we een groot kampvuur, we warmen de erwtensoep op, de schapen komen nieuwsgierig om een hoekje kijken en misschien wordt er bij het kampvuur nog een verhaal verteld. Heb je na deze dag interesse om dit werk vaker te doen? Er zijn vier knotploegen actief in Midden-Delfland. Info is op deze dag verkrijgbaar. Kosten voor deze middag €5,-Trek werkkleding en stevige schoenen of laarzen aan. Adres: Adrianushoeve Woudweg 26 in Schiedam. Bij voorkeur van te voren inschrijven via: info@lexthoen.nl.Maar je kunt ook aansluiten op de dag zelf. Er is beperkt parkeren, dus kom op de fiets.

zaterdag 9 december

Regioboekenmarkt in de Koningshof

Regioboekenmarkt in de Koningshof Uiverlaan 20 in Maassluis op 9 december van 9-14 uur. Er zijn diverse boekenmarkten in de regio, maar er is geen gespecialiseerde markt met regioboeken. De organisatoren willen dit gat in de tweedehands boekenmarkt vullen met een regiobeurs. Behalve veel kwaliteitsboeken over Rotterdam zijn er ook publicaties te koop over Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en het Westland tegen redelijke prijzen. De bezoekers vinden er een ruime selectie van boeken over hun woonplaatsen in diverse tijdvakken: vooroorlogs, de Tweede Wereldoorlog en de naoorlogse wederopbouw, architectuur, fotoboeken, haven, scheepvaart, en meer. De toegang is gratis. Zoekt u een bepaald boek? Laat het weten via olliesenior@hotmail.com.