Kort nieuws uit Vlaardingen

Nieuws
Kort nieuws
Kort nieuws (Foto: Stockphoto)

Met een 6-2 overwinning op Folâtre zijn de jeu de boulers van Vlaardingen een klein beetje uit de degradatiezorgen gekropen. De ploeg die uitkomt in de tweede klasse begon sterk aan de wedstrijd in het boulodrome aan de Watersporteweg. De eerste serie doubletten werd met een 2-1 voorsprong afgesloten. Maar het bleef spannend, ook bij de twee tripletten partijen. Fred van der Reijken, Jan Langerak en Ria Bronsema wonnen met 13-6, maar Janus Crama, Rajan Chinnappan en Toni van Wezenberg verloren kansloos met 13-1 en dat zorgde voor een tussenstand van 3-2. De laatste drie ronde doubletten moesten uiteindelijk de beslissing brengen en de Vlaardingse spelers wisten wat er op het spel stond. Het werd een succesvolle afsluiting voor de Vlaardingse ploeg met drie overwinningen.

Jeu de boulers even uit de degradatiezorgen

Voedselbank zoekt coördinator

De nieuwe weg die de voedselbank Vlaardingen is ingeslagen met een heuse supermarktformule, vraagt ook voor meer inzet van vrijwilligers. De winkel in de Westwijk is daarom op zoek naar een coördinator. De taak van de nieuwe medewerker is uitvoering geven aan de dagelijkse of wekelijkse gang van zaken en het aanspreekpunt te zijn voor de dag coördinatoren en magazijnmeester. Verder is er samenspraak met het bestuurslid inkoop en zorgt de nieuwe coördinator voor veiligheid en hygiëne in het pand aan de Van Baerlestraat 99. Het bestuur vraagt sterke relationele en communicatieve vaardigheden en ervaring met projectmatig werken. De coördinator is aanwezig bij de bestuursvergaderingen. Voor meer info: voorzitter Leo van Houwelingen: 06-12232976.

Dirk de Derde Speld en Ketelbinkie-lintje

De Vlaardingse Stadsspeld krijgt een nieuwe naam. Het eerbetoon aan een Vlaardinger die zich op bijzondere wijze en op meer dan gebruikelijke manier heeft ingezet voor verenigingen, instellingen en personen binnen de stad Vlaardingen, krijgt in het vervolg de Dirk de Derde Speld. Ook werd in het verleden het Vlaardingse jeugdlintje uitgereikt aan jongeren tot achttien jaar en zij werden met dit lintje beloond voor hun belangeloze inzet voor de samenleving of een bijzondere maatschappelijke prestatie hadden verricht. Die onderscheiding krijgt in het vervolg de naam van Ketelbinkie-lintje. Naast deze twee onderscheidingen voor actieve Vlaardingers, blijft de al jaren  bestaande  Stadspenning in naam ongewijzigd. De drager van deze Stadspenning is ereburger van de stad.