Nieuws in het kort uit Vlaardingen

Nieuws
Kort nieuws.
Kort nieuws. (Foto: stockphoto)

De scoutinggroep Marnix van St.Aldegonde gaat ook dit jaar weer kerstkaarten bezorgen in Vlaardingen. Voor vijftig cent per kaart worden de kerst- en nieuwjaarsgroeten bij familie, vrienden en kennissen bezorgd door de scouts. Als de kaarten in een bundel van twintig kaarten worden aangeleverd is de prijs zelfs negen euro. De kaarten kunnen worden ingeleverd tot 15 december en worden dan uiterlijk op 23 december in de bus gestopt. Het geld wordt gebruikt voor activiteiten binnen de scoutinggroep. Voor de Holy kunnen de kaarten met gepast geld ingeleverd worden op het adres: Louise de Colignylaan 78. Voor de Oostwijk: Beukestraat 4, Centrum: Groeneweg 3, Westwijk: Van der Waalsstraat 167, Vlaardinger Ambacht: Nassaulaan 39 en Babberspolder: Van der Duynstraat 15.

Scouts bezorgen weer kerstkaarten

Oud Ambacht weer volop in het licht

Bewonersplatform Oud Ambacht organiseert op zaterdag 9 december voor de tweede maal Ambacht in het licht. Een sfeervol evenement, dat moet zorgen voor verbinding in de wijk tussen bestaande en nieuwe bewoners, maar ook tussen jong en oud. Ambacht in het Licht trekt daarom door de hele wijk en begint om 18.30 uur op het Burgemeester de Bordesplein met de ontsteking van de Wilhelmina kerstboom-lantaarn. Zangeres Melanie van Ooststroom, ook bekend van zanggroep Ratatouille en de coverband Shuffle The Funk, zorgt voor de muzikale omlijsting
De inmiddels gevormde lichtoptocht van bewoners die in een licht outfit lopen en kleurrijke, eventueel zelfgemaakte lampionnen, loopt via de Muziekmakerij ‘t Zooitje naar de Bethelkerk. Daar kunnen de wijkbewoners zelf lekker meezingen met begeleiding van het fraaie kerkorgel. De lichtoptocht gaat daarna naar de Speeltuin ‘t Goudhaantje aan de Goudsesingel. waar veel te zien, te doen en te proeven is. Ezra Veldman, inmiddels internationaal bekend door zijn werk bij vele circussen en shows, start met een spectaculaire jongleer lichtact. Jessica van Dierendonck van KinderKunstaAtelier nodigt deelnemers, jong en oud uit om een geknoopt spinnenweb verder te knopen tot een reuze Glow In The Dark spinnenweb. Barbershop Natural Blend, met onder andere Vlaardinger Frans Koevoet, staat garant voor een meerstemmig a capella optreden. Verder zijn er foodtrucks die wafels, churro’s, warme dranken en ranja verkopen. En het verzoek van de organisatie aan de bewoners van Oud Ambacht om de kerstverlichting aan te zetten.