Nieuwe single Braidy vol positiviteit

Nieuws
Brian Haak maakt vrolijke house-rap en komt met een nieuwe single.
Brian Haak maakt vrolijke house-rap en komt met een nieuwe single. (Foto: Braidy)

Negativiteit? Dat is er al genoeg in de wereld. Positiviteit, dát is het credo wat Brian Haak voorstaat. De 23-jarige Vlaardingse house-rap act Braidy lanceert aanstaande vrijdag 23 februari zijn eerste single Long Island Ice Tea, waarin hij de luisteraar meeneemt op een avondje uit.

Door Bart van der Linden

Kom bij Braidy niet aan met moeilijke boodschappen in zijn muziek. Nee, hij wil er simpelweg een feestje van maken. “Lang leve de lol, positiviteit, daar gaat het bij mij om”, zegt Braidy. Leuk om gelijk te vermelden: over Captain Braidy, zijn naam op Instagram en TikTok, is nagedacht. “Ik heet Brian Dylan, vandaar Braidy en Captain slaat op mijn achternaam Haak van Kapitein Haak. Je moet toch wel een beetje opvallende naam hebben, natuurlijk”, zegt-ie met een kwinkslag.
Long Island Ice Tea dus. Een vrolijke house-rap, voorzien van een four-on-the-floor beat, gecombineerd met een meeslepende hook. “Het nummer is geïnspireerd op een cocktail die ik dronk op een leuke stapavond”, zegt Braidy.
Al in 2017 begon hij voorzichtig met muziek maken, maar pas in 2020 werd het ook serieus, toen hij de Braidy Dance schreef. Het nummer bleef dan wel op de plank liggen, maar op verjaardagsfeestjes trad Brian er toch regelmatig mee op.
Zijn songs gaan over wat jongeren beweegt, doordrenkt met humor. Braidy: “Ik heb nu zes nummers klaarliggen en ik schrijf alles zelf. Met een maatje werk ik in een studio in Vlaardingen aan mijn muziek. Doel is om veel content te maken en later te kunnen optreden in kroegen, clubs en bij feestjes.” Braidy wil bij zoveel mogelijk mensen een glimlach op het gezicht toveren. “We zijn al veel te vaak, veel te serieus. Ik sta voor gezelligheid, humor en plezier en dat wil ik met mijn muziek benadrukken.”
Long Island Ice Tea is te beluisteren op Spotify (Braidy), Instagram (@Captain Braidy) en TikTok (@Captain Braidy).