Roosje Slooter haalde in de finale met Totally Spice net niet het Ziggo Dome

Nieuws
Ondanks het missen van het Ziggo Dome waren Roosje Slooter(rechts) en haar bandleden van Totally Spice uitgelaten over de ervaringen die zij hebben meegemaakt.
Ondanks het missen van het Ziggo Dome waren Roosje Slooter(rechts) en haar bandleden van Totally Spice uitgelaten over de ervaringen die zij hebben meegemaakt. (Foto: Facebook Roosje Slooter)

Het spande erom. Met alleen nog Peter Douglas als ‘Frank Sinatra’ voor de boeg moesten de meiden van Totally Spice met de Vlaardingse Roosje Slooter op de vierde plaats afwachten of zij deze positie konden vasthouden voor een optreden in de Amsterdamse muziektempel Ziggo Dome. Dat lukte uiteindelijk niet. ‘Frank Sinatra’ scoorde uiteindelijk beter en bleef het optreden voor Roosje Slooter in Amsterdam vooralsnog een droom.

Door Peter Spek

Even was er teleurstelling bij Totally Spice en de Vlaardingse. “Maar wij zijn trots dat wij dit allemaal hebben bereikt en als groep zo ver zijn gekomen. Wij hebben veel geleerd van dit avontuur”, liet Roosje Slooter na afloop van het programma weten.
De Vlaardingse met Totally Spice had al een succesvolle race naar de finale achter de rug in het uitstekend bekeken programma The Tribute, Battle of the Bands op SBS6 met gemiddeld rond de 1.5 miljoen kijkers. En de meidengroep had de afgelopen weken al ervaring opgedaan in het programma om zich steeds vanuit een underdog positie bij de beste zes groepen te zingen. Maar helaas lukte dat afgelopen zaterdagavond niet.

Eerbetoon

Totally Spice, die een eerbetoon brengen aan de Spice Girls, de populaire Britse meidengroep van eind jaren negentig, mochten het programma openen en scoorden 31.9 punten. “Jullie hebben je goed laten zien met dit optreden”, liet jurylid Angela Groothuizen weten en gaf een 8.5. Toen was het natuurlijk afwachten hoe de andere groepen zich zouden presenteren. Het werd heel spannend zeker toen de Phil Bee Cocker Band kwam tot 29.6 punten, duidelijk minder punten dan Totally Spice.
Maar toen de Bee Gees Forever, Creedence Clearwater Rivival en de Brothers of Blues over het puntentotaal van Totally Spice gingen, was het wachten op Peter Douglas met zijn imitatie van Frank Sinatra. Met driemaal een 8.5 en een publiekswaardering van 7.9 was het lot van Roosje Slooter beslecht en dat betekende geen optreden in Ziggo Dome. De Vlaardingse pakt nu haar normale leven weer op als directrice en zangdocente zang- en muziekschool Villa Voice. Helemaal normaal zal het echter niet worden. Het optreden in het programma The Tribute, Battle of the Bands zorgt voor extra leuk werk.

Niet verwacht

Roosje Slooter had zelf niet gedacht dat zij de finale zou halen. Het niveau was erg hoog. De jury beoordeelde de Bee Gees met driemaal een tien. Eerder liet Roosje Slooter al weten steeds verbaasd te zijn dat zij elke keer een ronde verder kwamen in deze bandcompetitie. Ook het optreden van afgelopen zaterdagavond gaf aan dat Totally Spice veel werk steekt in de optredens en de Spice Girls op een bijna perfecte wijze weten te imiteren. Er zit echt een gedachte achter. Jammer natuurlijk, dat zij de laatste vier niet hebben gehaald, maar de landelijke doorbraak van Totally Spice is wel een feit en de groep gaat na dit succes het theater in. Een première in de Stadsgehoorzaal zou de groep niet misstaan en zou de vele fans in de haringstad een groot plezier doen.