Caroline Vis reikte ook naar de top

Nieuws
Joy de Zeeuw(rechts) won met Loes Ebeling Koning het dubbelspel in Oberhaching.
Joy de Zeeuw(rechts) won met Loes Ebeling Koning het dubbelspel in Oberhaching. (Foto: RWM/PS)

Presteerde tennisster Joy de Zeeuw opvallend goed op de Australian Open voor junioren, Caroline Vis deed dat eerder bij de senioren in de jaren negentig. Zij was voornamelijk actief in het dubbelspel en bereikte in 1998 de negende positie op wereldranglijst. Zij was zeer succesvol op diverse grote tennistoernooien. 

Door Peter Spek

Caroline Vis won in het vrouwendubbelspel negen WTA-toernooien en vijf ITF-toernooien. Haar beste resultaat in de grandslamtoernooien is het bereiken van de finale van het gemengd dubbelspel van Roland Garros in Frankrijk in 1991 samen met landgenoot Paul Haarhuis. Die finale verloren zij helaas in drie sets van de Tsjechische zus en broer Helena Sukova en Cyril Suk. Dit was overigens haar laatste deelname aan het gemengd dubbelspel. In het vrouwendubbelspel bereikte zij de kwartfinale in vier grandslamtoernooien. Caroline Vis maakte ook deel uit van het Nederlandse Fed Cup-team, nu het Billie Jean King toernooi, de tegenhanger van het Davis Cup-toernooi bij de mannen. 

Joy de Zeeuw

Na haar optreden op het Australian Open was er voor Joy de Zeeuw niet veel tijd om van het succes te genieten. Snel moest er in het vliegtuig gestapt worden voor een reis naar Oberhachting in Duitsland voor het volgende tennistoernooi. En niet zonder succes. Samen met Loes Ebeling Koning won Joy de Zeeuw de dubbelfinale in dit J200 toernooi. In het enkelspel liep het echter niet zo lekker voor de Vlaardingse. “In de eerste ronde verloor ik met 7-6 en 6-4. Het werd een spannende wedstrijd, maar het zat net even niet mee,” aldus Joy de Zeeuw, die nu even in Vlaardingen is om uit te rusten om dan weer te vertrekken voor twee toernooien in Thailand.