Agenda voor Vlaardingen

Nieuws
Cursisten aan het werk
Cursisten aan het werk (Foto: Tamara Heck)

zaterdag 24 februari

Neuzelmarkt

De oudste en kleinste rommelmarkt van Vlaardingen. Op zaterdag 24 februari zijn we weer open vanaf 9.30 tot ongeveer 14.00 uur in de Baarnhoeve 83, naast portiek 4. De opbrengst gaat volledig naar het ontspanningsfonds van de bewoners van de senioren complex de Wouthof. Neuzelmarkt is om de week. Iedere woensdag inbrengen van 14 tot 15.00 uur. Geen kleding en boeken svp.

Gratis concert

De Amsterdam Staff Band zal zaterdag 24 februari een gratis concert geven in het gebouw va het Leger des Heils in Vlaardingen. Ze zullen dit samen doen met de Nationale Jeugdband van het Leger des Heils. Het concert begint om 19.30 uur in het gebouw aan de Magnoliastraat 41 in Vlaardingen.

Concert Amsterdam Staff Band

Zaterdagavond 24 februari, gratis concert van de Amsterdam Staff band en de Nationale Jeugd band van het Leger des Heils. Magnoliastraat 41, Vlaardingen

maandag 26 februari

Cursus Vlaardingen Toen & Nu

De stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen gaan weer op ontdekkingsreis door het Vlaardingen van Toen en Nu. In deze cursus (voorheen bekend als Ken Uw Stad) van 10 bijeenkomsten wordt o.a. een bezoek gebracht aan District U (de woonwijk-in-wording op het voormalige Unileverterrein), Irado, Streekmuseum Jan Anderson en de Balder. De bijeenkomsten vinden voornamelijk plaats op maandagmiddag, op verschillende locaties in Vlaardingen (of net daarbuiten). De cursus start op 26 februari. De kosten zijn € 50 per deelnemer. Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan toenennu@serviceteam-vlaardingen.nl. Meer informatie op vlaardingentoenennu.nl.

Basis Cursus Fotografie

Wil je als hobbyfotograaf meer uit je camera halen of heb je even een opfriscursus nodig in een sfeervolle fotostudio dan is deze cursus iets voor jou. De technische basis begrippen komen tijdens deze cursus naar voren. We gaan in de les aan de gang met gevarieerde opdrachten en naar aanleiding daarvan ga je thuis ook aan de slag. Je leert stap voor stap je camera beter kennen en gebruiken. Theorie en praktijk zullen elkaar afwisselen. Naast de technische kant van het fotograferen leer je ook wat je met compositie en lichtgebruik kunt doe.6 lessen van 19.30-22.00Extra info of inschrijven: www.tamaraheckfotografie.nl - info@tamaraheck.nl

dinsdag 27 februari

Sportinstuif 55+

Wilt u werken aan uw algehele conditie? Dan nodigen wij u uit voor de 55+ sportinstuif in Vlaardingen. Op een plezierige en effectieve manier werken we aan het verbeteren van uithoudingsvermogen, spierkracht en lenigheid. Iedereen kan op zijn eigen niveau deelnemen, waar gezelligheid en sportiviteit samengaan. U bent van harte welkom om vrijblijvend een gratis proefles mee te maken. Na de proefles zijn de kosten €3,75 per deelname. Iedere dinsdagmiddag van 14:30 uur t/m 15:30 uur in de Erasmushal in Vlaardingen. Meer info: https://www.sterklopen.nl/sportief-bewegen/

donderdag 29 februari

Informatiemiddag over de Impact van Odensehuis de Bovenkamer

Hogeschool Rotterdam-onderzoekers presenteren op 29 februari de impactresultaten van Odensehuis de Bovenkamer in De Windwijzer. De bijzondere informatiemiddag, van 15.30 tot 17.30 uur, omvat ook een expositie van prachtige foto’s van een Bovenkamer-deelnemer. Aanmelden via contact@debovenkamer.info bij coördinator Lydia Maathuis is gewenst. Locatie: Schiedamseweg 95, Vlaardingen.

zaterdag 2 maart

Oud Papier Actie (OPA)

Op zaterdag 2 maart staat er een container op de stoep van het Kerkcentrum Holy aan de Reigerlaan (t.o. de Lidl) en hier kunt u uw oud papier (zonder plastic), karton, boeken en tijdschriften bij ons inleveren tussen 9:00 - 11:30 uur. Met de opbrengst van deze inzameling steunen wij goede doelen, zoals b.v. de Voedselbank, inloophuis de Groene Luiken, stichting Food for All e.d. Er is veel vraag naar (schoon) oud papier en karton. Helpt u mee om onze doelen te steunen? Namens de OPA’s: Henk, Jan, Peter en Ruud.