Eerste eigen track DJ Layon Nais

Nieuws
DJ Layon Nais bracht 16 februari On My Mind uit, zijn eerste eigen track.
DJ Layon Nais bracht 16 februari On My Mind uit, zijn eerste eigen track. (Foto: PR)

Toen hij 17 jaar geleden voor het eerst achter de draaitafel stond, had hij niet kunnen weten dat 2024 het jaar werd waarin zijn eerste eigen track uit zou komen. Sinds afgelopen vrijdag is het nummer On My Mind voor te beluisteren via onder meer Spotify en Soundcloud. 

Leon den Os (32), geboren en getogen in Den Hoorn, was 15 jaar toen hij geld van z’n zus leende om een eerste pioneerset te kunnen kopen. Intussen is deze allround DJ in de hele regio en ver daar buiten regelmatig te vinden op bruiloften, schuurfeesten, bedrijfsfeesten en festivals. Zijn energieke manier van draaien en zijn remixes van bekende hits van de jaren ‘70 tot nu laten op elke feest de voetjes de vloer en de handen in de lucht gaan. 

Zomertune

Leon volgde de afgelopen jaren cursussen, dook met collega dj’s en vrienden de studio in en werkte zo aan zijn producer skills. “In de zomer van 2022 bedacht ik het plan om een zomertune te gaan uitbrengen. Het moest een vrolijke track worden met veel energie; echt een nummer die de muziekstijl weergeeft waar ik zelf heel erg van houd.” Het plan om het nummer binnen een jaar af te hebben, bleek iets te ambitieus. Leon is erg kritisch op zijn eigen werk en heeft ook veel feedback gevraagd aan collega’s en vrienden. Maar na 25 versies is het nummer nu echt af en is het tijd om de plaat uit te gaan brengen. “Ik ben onwijs trots op het eindresultaat. Dit is echt een nieuw hoogtepunt in mijn muziekcarrière.”

On My Mind

On My Mind wordt uitgebracht bij Hyperwave; onderdeel van het Lierse muzieklabel HMG. “Ik ken die gasten van HMG al langer en vind het onwijs gaaf om mijn nummer uit te brengen bij een label hier uit de regio. On My Mind is een Catchy vocal House/Dance plaat en dat past goed bij Hyperwave.” Het is voor de ambitieuze DJ natuurlijk lastig om in te schatten wat het uitbrengen van deze track teweeg gaat brengen. “Het is voor nu gewoon een kwestie van veel promoten via de (sociale) media. Verder stuur ik het nummer ook op naar bekende Nederlandse DJ’s en dan hoop ik op hun support.” De smaak van het produceren heeft hij nu in elk geval te pakken. “Het blijft zeker niet bij één nummer. Ik ben allround DJ en wil voor mijn eigen nummers ook niet vasthouden aan één bepaald genre. Zo lijkt het me bijvoorbeeld ook heel leuk om een keer met volkszanger de studio in te gaan. Ik denk graag lekker out of the box!”

Over de grens

Ook dit jaar is Layon Nais weer op veel plekken in het land achter de draaitafel te vinden. In de regio kun je hem onder meer zien bij verschillende tentfeesten en Westlandse feestweken. “Dit jaar wordt een gigantisch druk en mooi jaar met boekingen in binnen- en buitenland.”