Groot Anker voor scheidend commissaris Miriam Maes

Nieuws
Scheidend commissaris Miriam Maes.
Scheidend commissaris Miriam Maes. (Foto: Ernst Bode / Shell International BV)

Miriam Maes is onderscheiden met het Groot Anker van de Haven van Rotterdam voor haar verdiensten als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van het Havenbedrijf Rotterdam.

Maes was acht jaar lang lid van de RvC, waaronder zes jaar als voorzitter. Zij heeft de onderscheiding gekregen uit handen van Boudewijn Siemons (CEO en COO a.i.) bij haar afscheid. Het Groot Anker is de hoogste onderscheiding van het Havenbedrijf Rotterdam.

Miriam Maes krijgt de erkenning voor de onderscheidende bijdrage die zij heeft geleverd aan de ontwikkeling van het Havenbedrijf, de haven en het industrieel complex. Tijdens haar periode als commissaris zijn cruciale stappen gezet voor de energietransitie en de positionering van Rotterdam in een groeiende markt voor containeroverslag. Maes speelde als voorzitter van de Raad van Commissarissen, in de samenwerking met de algemene directie, een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de strategie en investeringsplannen van het Havenbedrijf, met name op het gebied van duurzaamheid. Onder haar leiding van de RvC kregen bijvoorbeeld CO2-opslag en de rol van de haven als waterstofhub een prominente plek. Ook heeft Maes zich ervoor ingespannen om maatschappelijk verantwoord ondernemen nadrukkelijker onderdeel te maken van de koers en besluitvorming van het Havenbedrijf.

Miriam Maes heeft op 31 december 2023 haar rol als commissaris bij het Havenbedrijf neergelegd na twee periodes van vier jaar. Maes was sinds 2018 voorzitter en sinds 2016 lid van de RvC van het Havenbedrijf Rotterdam. Haar rol als voorzitter van de Raad van Commissarissen is overgenomen door Koos Timmermans. Timmermans is sinds 2021 lid van de Raad van Commissarissen en sinds december 2022 ook vicevoorzitter.