“Red harten, red levens: Help de strijd tegen hartinfarcten te winnen!”

Nieuws
Elke dag worden in Nederland 188 mensen getroffen door een hartinfarct.
Elke dag worden in Nederland 188 mensen getroffen door een hartinfarct. (Foto: stockphoto)

Elke dag worden in Nederland 188 mensen getroffen door een hartinfarct, waarvan er 13 sterven. Van 7 tot en met 13 april trekken ruim 20.000 collectanten door de straten om geld in te zamelen voor de Hartstichting, ook in Vlaardingen. Dit geld zal worden gebruikt voor baanbrekend onderzoek om hartinfarcten sneller te herkennen en effectiever te voorkomen.

Je kunt doneren via de collectebus aan de deur of online op hartstichting.nl. Als alternatief voor kleingeld kun je eenvoudig eenmalig geld overmaken met je smartphone door de iDEAL QR-code op het legitimatiebewijs van de collectant te scannen.

Dit jaar, ter ere van het 60-jarig bestaan van de Hartstichting, gaat de opbrengst van de collecte naar het behandelen en voorkomen van hartinfarcten, evenals naar het bevorderen van herstel na een hartinfarct. Het tweede kwartaal staat in het teken van het hartinfarct, waarbij de Hartstichting zich richt op het eerder herkennen van risico’s, behandeling van slagaderverkalking en het bevorderen van een gezonde levensstijl om hartinfarcten te voorkomen.