Informatieavond over niet uitgezaaide prostaatkanker

Partnerbijdrage
“Prostaatkanker heeft grote impact op het leven van de patiënt."
“Prostaatkanker heeft grote impact op het leven van de patiënt." (Foto: Shutterstock)

(Partnerbijdrage)

Leven met en na prostaatkanker

Informatieavond over niet uitgezaaide prostaatkanker

Op maandag 24 oktober organiseert het Reinier Haga Prostaatkankercentrum een informatieavond over prostaatkanker. Wat betekent het om te leven met prostaatkanker? En hoe ga je verder na de behandelingen?

Wat komt er aan bod? Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder mannen. Jaarlijks krijgen meer dan 100.000 mannen in Nederland de diagnose. Tijdens de informatieavond vertellen uroloog John van der Hoeven, radiotherapeute Birgit Hollman en gespecialiseerd verpleegkundige Anja Ladenberg u meer over de behandelmogelijkheden en de gevolgen van niet uitgezaaide prostaatkanker. Ook is er aandacht voor seksualiteit en intimiteit na behandeling van prostaatkanker. 

“Prostaatkanker heeft grote impact op het leven van de patiënt, maar ook op dat van de eventuele partner, kinderen en omgeving. Ook zij moeten goed geïnformeerd zijn over de gevolgen van de ziekte,” aldus uroloog John van der Hoeven.

Doelgroep

“We organiseren de informatieavond voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp, maar ook voor patiënten en hun partners. Ook is er alle ruimte om vragen te stellen aan de aanwezige specialisten en deskundigen van ons Prostaatkankercentrum.”

Praktische informatie

De avond vind plaats op 24 oktober en begint om 18.15 uur. De afsluiting is om 21.00 uur. Het Reinier de Graaf Gasthuis is te vinden aan de Reinier de Graafweg 5, Delft. De bijeenkomst is in de zaal Melkmeisje op de vijfde verdieping. Er zijn geek kosten.

Hebt u interesse? Meld u aan via reinierhagaprostaatkankercentrum.nl. Hier vindt u ook het programma. Schrijf u snel in, want vol=vol!